Mer om Steven Iacobellis från tidigare sportchef inför debuten mot Kristianstad med tänkbara kedjor & undrar hur vi ser på Kangas mål om tio år

Steven Iacobellis. FOTO: Jimmy Gerdin VIK.se

 

Steven Iacobellis har landat i Västerås efter den långa resan från Vancouver i västra Kanada. VIK.se var som vanligt alerta med ett välkomnande reportage där vi kunde se att Steven redan fått en tröja med namn och #18 och egen plats med namn på skåpet.

Undertecknad har talat lite mer med folk från Wichita Thunder i ECHL där Iacobellis varit en ledande spelare:

Joel Lomurno, GM/sportchef för Wichita Thunder:

– Steven är förstklassig som människa på alla sätt. Han är väldigt begåvad, en stor ledare och kommer att vara den hårdast arbetande spelaren på isen. Vi saknar honom här i Wichita och önskar honom all lycka till!

Jason Mals, Director of Communications Wichita Thunder:

– Steven var en av våra bästa spelare här under sin rookiesäsong i ECHL. Men han skadades i början av december 2017 och vi saknade honom mycket. Han återvände och gjorde stor inverkan i slutet av säsongen och i slutspelet.

– Han är en obeveklig (”relentless”) spelare som arbetar hårdare än någon annan på isen. Han jagade oupphörligt pucken i forechecken som ingen annan vi har haft här gjort tidigare.

– Han spelade några matcher för oss förra säsongen och kallades sedan till Bakersfield i AHL (Edmontons farmarlag) och kom aldrig tillbaka. Trots sin storlek spelar han lika ”stort” som någon annan på isen.

– Jag skulle betrakta honom som främst en playmaker, men han är inte rädd för att gå in i de smutsiga områdena eller vara runt nätet heller. Han är en av de snabbaste spelarna vi har haft här också, säger Jason avslutningsvis.

***

Ett par intressanta omdömen kom i kommentatorsfältet från Marko som har kusiner som sett Iacobello mycket i finska storlaget Tappara (och Leif Rohlin sa ju en gång att de kunnigaste fansen nog känner sina spelare bäst och ger de ärligaste omdömena):

”Han är en trevlig person och har styrkor i spelsinne, schysst puckhantering med mjuka händer, hyfsad arbetskapacitet och bidrar framåt. Svagheter: Skott, fysik och är ingen spelare som älskar sargdueller. Ojämn men håller bra klass i sina bästa stunder.
Några hade hoppats på ett längre kontrakt med honom då en del spelare presterar bättre säsong två, medan några var nöjda med att han hade ett korttidskontrakt.”

***

Frågan är hur Iacobellis kommer användas i VIK. Debuten lär ske redan imorgon hemma mot Krisitianstad. Tänkbara kedjor som jag hört det snackas lite om:

  • Marklund – Iacobellis – Zetterberg
  • Lunsjö – Hetta (Öhrn) – Benker
  • Bergman – F. Johansson – J. Johansson
  • Wikman – Åström – Kangas

Öhrn ska vara 50/50 till spel, men Anthon Eriksson behöver enligt uppgift vila mer efter smällen mot klasslösa Väsby. Hillding, Skedung och Hertzberg sen tidigare långtidssjukskrivna.

Eftersom VIK nu har fått väldigt bra kemi i Benker/Lunsjö/Öhrn och Bergmankedjan, är den stora förhoppningen att nu även Lukas Zetterberg får en lekkamrat som matchar hans utsökta spelsinne och teknik i Iacobellis.

Kanske kan playmakern Iacobellis även lyfta Zetterbergs lite insomnade, men potentiellt sett dödliga, skytte?

***

Till sist. Undrar hur vi kommer se tillbaka på Gabriel Kangas magiska debut om, låt oss säga, tio år?

Kanske var det början på första kapitlet i en stor karriär vi fick bevittna i Karlskoga. Alltid lika häftigt att få uppleva något sådant.