Mer Trivellato inför Södertälje och hur kan backparen se ut nu när även Edvinsson och på sikt också Tornberg återkommer?

Trivellato är faktiskt en "äkta" italienare född i Bolzano. Annars brukar Italiens landslag vara fyllt av spelare födda i Kanada med italienska rötter. (skärmdump).

 

Lite mer Alex Trivellato och backsnack inför den intressanta andra ronden mot skickliga Södertälje på måndagskvällen i Scaniarinken.

Först lite video på Trivellatos två mål denna säsong och alla poäng för Bolzano:

Talade lite mer med insatta som menade att starka ligaledarna Bolzano hade fyra bättre PP-backar än Trivellato (Plastino, Fournier, Youds och Robertson). Så där blev det inget PP.

Men Trivellato hade mest istid av alla i väldigt svaga Krefeld med runt 21 minuter per match nu, och verkade spela lite PP där.

***

På tal om just Krefeld sa en annan på insidan om den anrika klubben:

”Krefeld är Hockeyeuropas största shit-show. Ägare från gamla östblocket som har precis noll koll på hockey, ledarskap eller ekonomi. Tråkigt på en klassisk förening…”

Så det lär bli en nytändning för Trivellato att slippa detta…

***

Men bloggen har haft svårt att hitta mer fördjupad statistik bakåt i tiden under alla Trivellatos säsonger i tyska toppligan. Antar att alla kunniga läsare kan hitta det? Till exempel istider, tacklingar, PP-tid, blockade skott osv.

***

Läsaren Peter var också vänlig nog att i kommentatorsfältet lyfta dessa ord nedan om Trivellato från då han skrev på nytt med Krefeld 2019:

– Alex har fortsatt att utvecklas under tränarna Pierre Beaulieu och Brandon Reid. Tidigare fattade han beslut som var för riskabla och ibland ledde till farliga pucktapp.

– Men nu har han hittat en bra balans i sitt spel och är en av våra mest pålitliga försvarare, som också går på offensiven i rätt ögonblick, berömde Matthias Roos, dåvarande sportchef och vd.

***

Mot Södertälje är också supertalangen Simon Edvinsson äntligen tillbaka. Och på VIK.se säger Ivarsson att han räknar med Trivillato ikväll om flygresan och allt går bra.

Italienaren spelade faktiskt match så sent som i torsdags borta mot Berlin (fick spela drygt 20 minuter).

Frågan är då hur backparen kan formeras nu? Bloggen tänker sig något så här, där topp-4 bör matchas hårt. Zäta är ju inne på att slutspelet börjat redan och de bästa ska spela:

  • Jansson – Trivillato
  • Nilsson – Edvinsson
  • Ehrnberg – Younan/Åkerström/Berglund

Trivellato kan förhoppningsvis ge en stabiliserande effekt på den ”vilde”, på gott och lite ont, Jansson. Trivellato ger välbehövligt ökad konkurrens.

Younan, Åkerström och Berglund har alla god potential men trion behöver lyfta sig rejält över hela isen. Där måste coacherna verkligen ligga på stenhårt så de inte lojar till eller går ner sig, eller vad det nu är.

När sedan Tornberg kommer tillbaka får denna trio troligen tävla om sjundebacksplatsen. Om de inte lyfter sig ordentligt.

Ehrnberg har ju också haft en svacka, men verkar var på uppgång och den energiske backen försöker åtminstone verkligen spela försvarsspel…