Ett uddlöst VIK lyckades trots allt få med sig en poäng från Södertälje efter lovande debut av en poängräddande Trivillato som direkt dukade upp för Z

 

Ett uddlöst Västerås lyckades trots allt få med sig en poäng från Södertälje på måndagskvällen. VIK hämtade sent upp 0-2 till 2-2 för att sedan åter lägga en massa “ickestraffar” rakt fram och rakt på och förlust 2-3. Men en poäng i alla fall.

Okey bortaperiod i första. Trivellato bra direkt, solid, ett giftigt handledsskott, bra pass och en fin brytning.

6-4 chanser VIK 5v5, men SSK spetsiga när de väl fick tryck. Sylvasst PP också av SSK då Myrenberg glänste. Lunsjö missade straff, dags att byta variant? Mer fokuserat utan puck, konkurrens är bra sedan backsidan fått förstärkning.

Uselt passningsspel främst sista tredjedelen i en avslagen andraperiod. 4-4 chanser 5v5. VIK-forwards alldeles för svaga på puck, precis som Lunsjö sa i TV. 1-0 på en fin långpass mellan backparet Jansson och Younan. 2-0 på straff sedan samma backpar hamnat i trångmål.

Tredjeperioden var ganska avslagen. Men när Lunsjö, som ganska ensam kvalitetsforward, lyckades få till en väl avvägd droppassning slutade det med att Karlsson vispade in en retur fram till 1-2.

2-2 kom i powerplay sedan Trivillato prickade precis med en passning som Lukas Zetterberg vill ha dem och ny PP-kanon i nät. Den passningen ser kanske lätt ut, men visa av historien vet vi att Zäta är kräsen hur dessa passningar ska slås.

Under förlängningen var det ok spel där en vass Hillding var nära att näta via en soloräd.

Men sedan straffar, och det är ju ett sorgebarn för VIK. Även i afton var det en gulsvart parad av spelare som i princip bara åkte rakt fram och sköt rakt fram i bröstet på målvakten. Karlsson dock nära med en stolpträff. SSK vann föga förvånande straffarna, dock missade av de några straffar, överraskande nog.

SAMMANFATTNING

Väldigt glädjande att nye backen Alex Trivillato direkt var en av de bästa VIK:arna. Hade direkt 7-2 i bloggen “noterbara prestationer” och spelade föredömligt snabbt och rejält. Verkade också ha bra glöd i handledsskottet.

Hoppas övriga VIK-backar studerar fullblodproffset Trivilatto. Tillsammans med Simon Edvinsson var italienaren omgående bästa backpar.

Tiden har sedan länge kommit att sära på defensivt vilsna backparet Younan och Jansson. Märkligt att VIK-ledningen envisas med att spela dessa två ihop som ständigt chansstöter och blir överspelade i spel utan puck, som vid 0-1-målet och även i momentet för 0-2-straffen.

Jansson gjorde dock som vanligt en hel del vassa grejer också och var 5-4 i noterbara prestationer, men Younan hade det tungt och var svaga 2-5. Berglund hade petats inför matchen, och frågan är om inte Younan behöver det för att få upp intensiteten och skärpan.

Verkligen positivt att Hillding är på gång ordentligt. 32-åringen dominerade i tekningscirklarna vann 11 av 14 (!), fick en assist och spelade dryga 17 minuter. Bara det att Hillding faktiskt vinner tekningar i PP gör så stor skillnad.

Men VIK saknar helt enkelt en del skickliga forwards, inget direkt nytt. Så det är svårt att kräva så mycket mer då den tekniska färdigheten i händerna som bäst är ojämn. Sam Marklund var välförtjänt petad efter en lång rad anonyma matcher.

Så en framtida eventuellt riktigt skicklig forward som Kangas borde verkligen spela nu framöver, då VIK verkligen behöver all skicklighet de kan frambringa på forwardssidan. SSK har lite bättre händer och känsla och det räcker. Det lilla gör så mycket.

Annars en relativt jämn match igen mot SSK som alltså nosar på topp-2. 15-13 chanser till VIK i 5v5, men SSK skapade mer i PP.

De riktiga offensiva vapnen (Hertzberg var ju en spets sista tredjedelen som försvann och det känns) VIK har på forwardssidan är, snudd på, egentligen bara tre:

 • Lunsjös finesser
 • Zetterbergs distansskott, främst i PP (som förhoppningsvis nu fortsätter leverera)
 • Förhoppningsvis en skottstark playmaker i numera en frisk och 100-procentig Hillding.

Hoppet offensivt står annars till att exempelvis en ojämn Benker, som bara har ett mål senaste 12 matcherna, ska bli het till slutspelet. Vi har sett det förr då Benker haft så svårt – att det plötsligt lossnat.

Ett annat hopp är att Filip Karlsson ska blomma ut, men centern har varit ojämn hittills, så även i afton med 2-4 i noterbara prestationer.

En litet hopp är också att Kangas får mer istid nu och tar ytterligare ett kliv och visar att han kan bli en man för NHL rentutav. Kangas har tagit stora kliv bara sedan jag såg honom i J20 i höstas. Låt oss hoppas det fortsätter och att VIK nu låter 17-åringen spela mycket på bekostnad av någon trött veteran från och med nu.

Annars är forwardssidan just nu en relativt grå massa som undertecknad varnade för inför säsongen. Men låt oss leva på hoppet att Trivillato, Edvinsson & Co. kan tända forwardssidan på allvar och få den att tilta över från trist vanilj till het punschkola.

Hillding kan också säkert lyfta sin omgivning allt mer nu framöver och Jansson är trots allt en av ligans mest producerande backar, och kommer nu få mer hjälp av Edvinsson och sannolikt även Trivillato framåt.

VIK har till sist väldigt bra målvakter, och har man det finns alltid chansen till något stort. I alla fall är man helt chanslös utan starka målvakter som Myrenberg (stark i afton) och Kruse (sjuk i afton)…

PUCKLIGAN

5 Jesper Myrenberg

4 Alex Trivillato

3 Joakim Hillding

2 Simon Edvinsson

1 Lukas Zetterberg

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1613426772
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1361436675965075458";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1361436675965075458";s:5:"pDate";s:19:"2021-02-15 22:06:12";}}";

10 Kommentarer

 1. Örjan

  Nya backen såg bra ut kan behövas
  Men finns massor att kräva av andra spelare
  Och ge Kangas speltid i massor nu
  Dom byten han får uträttar han mer än vad många andra gör på en hel match
  Agera nu annars nyper något annat lag han oavsett att han har kontrakt hos VIK kostar inte mycket att lösa han från kontraktet
  Sen ännu en gång börjar bli tjatigt men Styrelsen börja jobba på att hitta en ny sportchef nu
  Och lik knyt till er Ambjörn igen
  Om hon kostar 5-10 tusen till i månaden så är det välinversterade pengar
  För den orken VIK killarna hade när hon tränade dom finns inte idag långt ifrån

  1. Musse

   Ja den skivan om att sparka sportchef och tränare börjar bli lite väl repig….
   Ang nya backen. Klart han är bra, det finns nog inga dåliga spelare på HA nivå som spelar i A- VM.
   Vi får hoppas forwards blir lite hetare och nu har vi iaf ett backpar av toppklass.

 2. Olle

  Jansson måste bestämma sig om han vill spela back eller forward. Nu tappar han för mycket bakåt och blir överspelad när spelet vänder. Skyldig till SSK:s båda mål som du också noterar!

 3. Peter Törnblom

  Jag tror, att med Kruse i mål igår hade det blivit 3 poäng till oss.
  Tycker inte andra insläppta målet såg otagbart ut.

 4. Jan Malmberg

  Kolla Södertäljes friläge+ straff fint höger dra vänster backhand med skills kopior bägge målen. Man visste ju när 3 mot 3 spelet var klart att VIK bara skulle få 1 poäng igen. Trivilatto helt okej Lacobello var tyvärr ett stort skämt. Björklöven imorgon, andra lag i serien har slagit dom. Det är dags för VIK att ta 3 poängare igen kan behövas om dom ska klara en sjätteplats

  1. Bozo

   Det visste SSK oxå som drog ner tempo och körde burskydd i 1 min i 3mot3.

 5. Steffo

  Hoppas Trivillato kan bli en värvningssuccé, såg mycket lovande ut med tanke på att han blev inslängd direkt utan förberedelser. Härligt att se lillzäta klappa in en som på gammalt manér. Saknar Södertäljes spets som ex Olesen men om Hilding kliver upp så är vi där !

 6. Kalle

  Alltså younan… hur många chanser ska man få. Imponerad av nyförvärvet. Såg riktigt stabil ut på många sätt. Kul!

 7. Bozo

  Desto mer matcher detta lag får spela desto bättre, många spelare som överhuvudtaget inte påbörjat säsongen ännu. Ibland känns det nästan som vissa spelare skojar med oss, tänker på Younan, Benker och Jansson. Mycket nytt i laget också med tillskott och återskott. Kan vara fördel därmed att hamna 7-8.

Tweets

Carl Juborg - AvatarJuborgCarl Juborg

@VIKFanCentral Bevakade IFK som lokaljournalist då, tillmötesgående mot media. Hockeytänket var mycket nord/syd. Tr… https://t.co/nD5Miw1O9G

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral VIK behöver skapa en SHL-organisation (i mindre skala) som vet vad som krävs i SHL och därifrån utve… https://t.co/u6tHVSes4J

SvaraRetweetFavorit
RUNKEN - AvatargsurunkenRUNKEN

@VIKFanCentral Klockan tickar för trovärdigheten i satsningen! Händer inget innan jul så lär nog det inte vara mer än 1200 på plats

SvaraRetweetFavorit
🥒 Olof GurkOlle🥒 Olof "GurkOlle" Loklint🥒

@Juborg @VIKFanCentral Jag tror Åbonde skulle göra succé!

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto