Formkoll efter Södertälje och inför Björklöven med en del intressanta trender, Villach drar i Karlsson i AIK & scout om samma klubbs nye Polak

Åkerström har trots en lång svacka hela +9 senaste elva. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Dags för en formkoll med avseende på poäng och plus/minus senaste sex och elva omgångarna. Antalet omgångar är inte jämnt delbart med fem så denna gång får det bli detta intervall:

Senaste 6 omgångarna.

Vi ser att Lunsjö såklart är stekhet. Men även Zetterberg börjar komma igång med fyra mål de senaste fem matcherna (även om ovan är sex senaste).

En formsvag Åkerström har överraskande +5 och Berglund har haft det tungt med -5. Karlsson kanske också börjar komma igång med fyra poäng senaste tre (1+3).

Jimmie Jansson fortsätter producera otroligt jämnt och +5 visar ju att hans nettoeffekt varit god trots svajigt spel i egen zon.

Senaste elva omgångarna:

Senaste elva omgångarna.

Otroligt nog har Åkerström ännu mer imponerande plus/minus (+9) senaste elva omgångarna. Lunsjö är ännu vassare med +12 och ett glimrande PPG på 1,18.

Annars är det väldigt magert på forwardssidan med högst intermittent och/eller ojämn produktion. Men med en frisk Hillding och en Z Jr. kanske allt mer i gammal god skottform finns hopp om bättring.

***

Så en liten AIK-avdelning. Känsliga läsare varnas!

AIK-grej 1: Österrikiska Villach önskar enligt rykten ha tillbaka skicklige skytten Anton Karlsson till nästa säsong. Från bra håll. Det är ju sådana tider nu att lagen rycker i varandras lirare…

AIK-grej 2: 08:orna värvade som bekant tjeckveteranen Vojtech Polak precis innan deadline. Så här säger en NHL-meriterad scout om 35-åringen, som har ett fint CV från NHL och KHL:

– Konstig signering – hade inte så mycket kvar i tanken ens förra sommaren.

– Såg honom förra säsongen: Fortfarande stark, men har det kämpigt att att få upp fart. Har alltid varit en ganska begåvad ytter med bra målsinne, men inte den som jobbar hårdast.

***

Men det är ändå förståeligt att AIK chansar på att en så välmeriterad målskytt kan kräma ur lite till. Faktiskt hade det inte förvånat om Z Sr. hade varit intresserad av en sån som Polak för att försöka väcka liv i VIK:s svaga skytte…

4 svar

 1. Marko skriver:

  Måste bara säga att jävlar vilken tråkig hockey ni spelar i år.
  Tar död på all fart och kamp i matcherna.

 2. Magnus skriver:

  Hur kan wikman få fortsätta spela varje match.. Händer ingenting, åker skridskor men mer då? Väger lätt och blir flyttad på av motståndar backarna..

  • Robin skriver:

   Håller med! Anser att man borde spela Kangas istället. Sedan Skedung försvann så har Wikman blivit osynlig.

 3. Alltid med er skriver:

  Just ett skarpt skytte saknas framåt. Kommer ihåg när hela hallen ropade ”Skjut Classe” o sjävklart bombade Claes Lindblom in trissan, med målis o allt. Nu då? Idag verkar det bara vara Lill-Z som kan skjuta ordentligt. I SHL kan alla skjuta direktskott ex.Våga er också in på mål o skym kombinerat med direktskott, då kanske det lossnar. Då har vi iaf försökt. I sarghörnen avgörs inga matcher. Det är målen som räknas och allt behöver inte vara så vackert.
  Sedan måste Kangas få lira. Han krigar på de få gånger han får chansen o gör det jättebra. Varje gång. Låt sedan Edvinsson & Trivillato få köra dubbla byten. Bänka oheta spelare, oavsett namn samt de som kramar klubban alldeles för hårt. I pp ska de med bäst klubbteknik lira. Släpp loss i pp o ha skoj, in med trissan! Öva straffar nu när det finns obegränsat med tider i Nord… Vi är många som nu vill se vårt Gulsvart knipa minst plats 6. Chansen finns och där kan vi överraska positivt. Till sist, håller med om utmärkta Fys-Ambjörn. Ingen tog oss i 3:e då. Lägg pengarna på henne igen. Forza Gulsvart! Vi är med er. Alltid. Det vet ni. Starta imorgon mot Löven o 3 p in. Jag tror fortsatt på resan duktiga Paananen, men coacha mer aktivt.