Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Samma gamla trista visa med dominans men uruselt skytte och Björklöven gled iväg med alla tre poängen

 

Matchen under onsdagskvällen var inte så mycket att skriva om, faktiskt. Bara en trist repris som hakat upp sig. Det är lite väntans tider på slutspel. Hetsar man upp sig att man måste komma topp-6 är jobbigt att vara VIK:are just nu.

Detta då VIK totalt vann chanserna med hela 23-10 (men förlorade matchen med 1-2) mot ett Björklöven som numera inte går att känna igen, kanske för att de värvat sönder sig (?) som värsta MIF Redhawks då de huserade i Allsvenskan. MIF hade ju många år dyra och loja legoknektar…

1-1 efter första. VIK började bra första tio. Men efter ett PP kom Löven in bra i det. 0-1 efter fin pass då nog Öhrn och Jansson markerade samma gubbe. Edvinsson bra uppspel och konstverk av Hetta gav Wikman nästan öppet mål och 1-1. 4-4 chanser 5v5.

VIK dominerade stort i andra, men som i dubbelmötena mot AIK gick det inte att näta. Räknade till 15-4 chanser 5v5. Tror inte VIK skapat så mycket under en period tidigare denna säsong.

Åkerström väldigt bra plötsligt, tillsammans med Edvinsson och Trivellato. Även Hetta och Hillding drev på bra. Wikman också lite på G.

I sista perioden kom Löven ut lit bättre, men utan att skapa speciellt mycket. Dock 1-2 sedan en fortsatt oerhört slarvig Younan tog en loj bandysväng och lämnande, samtidigt som Jansson ej städade framför kassen.

SAMMANFATTNING

Vi väntar lite in åttondelsfinalerna och hoppas att VIK då ska få ordning på målskyttet. Detta är ju handen på hjärtat en transportsträcka nu. Ingen mening att hetsa upp sig för mycket.

Kan VIK bara fortsätta spelmässigt på inslagen väg och förbättra skyttet lite blir det ett roligt slutspel. Men hur stor är chansen att en samling bestående av mestadels hittills misstänkta målsumpare ska börja näta? Inte särskilt stor. Men den finns ju. Större under har väl skett?

Och någonstans måste det ju jämna ju ut sig lite i längden. Alla dessa fina matcher har gjort hockeygudarna på godare humör gentemot VIK. Sparkontot är därmed laddat.

Annars glädjande att Simon Åkerström från ingenstans plötsligt visade varför han haft så mycket plus på sistone. Detta med sin bästa match på oerhört länge med hela 10-0 i noterbara prestationer i bloggens notbok. Kan Åkerström fortsätta så här nu framöver blir #62 som ett nyförvärv.

Lika märkligt är det att Younan får chans på chans, hade 1-8 i noterbara prestationer, riktigt dåliga siffror. I afton var #23 farligt ute flera gånger. Här tappar VIK-ledningen lite trovärdighet mot alla om vissa bara ska få fortsätta spela loj och ineffektiv ishockey.

Hetta var väldigt bra och assisten för 1-1 var ur den högre skolan. Men Hetta missade även ett friläge.

Det är ju ett problem att en ledande spelare som Hetta trots allt får ut så relativt lite av sitt enormt fina spel i form av mål och poäng. Men Hetta har ju samlat ihop till enorm utdelning till slutspelet. Det kan VIK-fansen i alla fall hoppas på.

Idag tog dock PP ett steg tillbaka även om det bara var knappa fyra minuter. Det har man inte råd då man möter ett lag som har en målvakt med kanske NHL-talang i Poulin.

Det är fortsatt oerhört tveksamt om spelare som Wikman och Benker verkligen ska ges så stora och pucktransporterande roller i PP2, då det blir många pucktapp och chansåkningar.

Nu glömmer vi detta och hoppas att VIK på något sätt kan skjuta in sig innan topp-10-slutspelet börjar. Och att de bästa backarna får spela mycket, och de sämsta får vila mycket…

PUCKLIGAN

5 Simon Åkerström

4 Henrik Hetta

3 Lukas Zetterberg

2 Joakim Hillding

1 Simon Edvinsson

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1613595094
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1362142672627109889";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1362142672627109889";s:5:"pDate";s:19:"2021-02-17 20:51:35";}}";

26 Kommentarer

 1. Jan Malmberg

  Skrattretande Vilda Väsby vinner med 7-6 borta mot Björklöven. Som jag sagt andra lag kan vinna mot Umeå laget men inte VIK. Hade VIK värvat spelare som Väsby men komma med sådana värvningar som Lacobelli var ett skämt. Man såg ju direkt var det skulle sluta. Tessier var en bra värvning men han är ju inte kvar tyvärr. VIK kommer ju inte göra 7 mål på måndag mot Björklöven det kan svära på. Men vad VIK gör imorron 17.30 Lördag mot bottenlaget MODO blir intressant. Dags för nästa 3 poängare???

 2. Bozo

  Paananen har sin ledarstil om att fokusera på det positiva. Men vad gör man med rutinerade spelare som slarvar? Vad ger det för signaler till gruppen och spelare precis utanför laget. Uppfattas ledarskapet som tydligt, när konsekvenserna inte är tydliga? Ska man se ledarstaben mer som coacher och den uppfostrande och kontrollerande delen sitter i ledarskapet i gruppen? Är det då rätt individer som har kaptensmärken? Synd att inte Lundgren såg något värde att ta ett sådant ledarskap och att VIK-ledningen inte såg det nödvändiga och kunde hitta en ekonomisk uppgörelse över tid som kunde vara intressant.

 3. Olle

  Finns för hårda passningar? Ja jag tycker att ofta drar man iväg passningar för hårt så det blir omöjligt att hantera för mottagaren. Ett exempel från igår…Johanssons passning till Hetta som nästan vek bladet på Hettas klubba som var fri vid högra stolpen men inte orkade styra pucken i mål. Ser ofta slagskott som blir för hårda och svåra att ta hand om! Bara en tanke.

  1. Mathias

   Nej det finns inte för hårda passningar, det finns för dåliga mottagare bara. Freddans passning var SHL mässig.

 4. Janne

  En bra analys av läget i världens bästa lag 🙂
  Jimmy Jansson dabbar sig lite för ofta och är ofta inne på baklängesmål. Vi vill ha tillbaka Jimmy i sitt forna jag.

  1. Olle

   SHL mässiga passningar är snabba och precisa. Bla till blad. Slagskottspassnibgar hittar sällan sin mottagare!

   1. Mathias

    Jag tror inte vi pratar om samma pass nu, freddans passning till Hetta var hård och precis, blad till blad.

    Det har säkert skett någon slagskottspassning som du pratar om men det är inte den jag menar

 5. Steffo

  Många klocka ord från bloggen och kommentarerna. Eftersom vi har två så pass bra målvakter krävs det inte mycket målproduktion för att gneta hem segrar, räcker med att någon forward steppar upp och hoppas Lunsjö inte håller på att tappa formen. Firma Jansson/Younan bör kolla video med tränarna på baklängesmål de senaste matcherna, måste ju vara ganska plågsamt att titta på

 6. Robert Jonsson

  En riktigt bra match men herregud vilken ineffektivitet. Trots denna ineffektivitet så gör Kangas ströbyten i matchen. Bedrövligt. Sedan lär man hålla med skribenten och fråga sig hur Younan kan ligga i topp med speltid i match efter match trots sin loja o nonchalanta spelstil i egen zon.
  Lite mer handfasthet o ryggrad från de bägge tränarna bör man kunna kräva.

  1. LB

   Enligt statistiken fick #6 0 minuter i matchen mot Löven. Det kunde ju knappast blivit sämre med målskyttet om han hade fått chansen.

 7. Miko

  Surt med en förlust efter en spelmässigt bra prestation mot ett topplag. Förr eller senare lossnar dock målskyttet och då kan poängutdelningen också komma. Låt oss hoppas att det sker i de återstående tio matcherna. Just nu känns inte sjätteplatsen som det allt behöver kretsa kring, istället borde fokusen ligga på att så tidigt som möjligt säkra en av platserna 7-10 så chansen att ta sig till slutspel lever. Där kan Vik gå under radarn och successivt vässa formen. Behöver inte vara negativt att inte komma topp-sex. Rejält tufft matchprogram det som är kvar, en rejäl utmaning och värdemätare inför slutspelet.

  1. Mathias

   Alltså det negativa med att hamna utanför topp-6 är ju att vi kan bli valda, lag som Timrå lär ju drägla att få välja oss i slutspelet när dom kunnat åka på en skridsko och ändå ta promenadseger efter promenadseger mot oss. Samma sak med Björklöven, det här är ju lag som vi uppenbarligen inte kan slå, som kan välja oss om vi hamnar utanför topp 6.

   1. Miko

    Helt riktigt. Naturligtvis finns det en poäng i att komma så högt upp som möjligt. Ska Vik dock gå hela vägen så skall det vinnas över alla på vägen mot uppflyttning. Skillnaden mot att komma 6 mot 7-10 och den vägen ta sig till slutspel är att just Timrå eller Björklöven lär vänta i en kvartsfinal redan, annars blir det i semin om Vik blir 6 och tar sig förbi kvarten, för jag tror inte både Timrå och Björklöven ryker i kvarten. I slutändan skall det ändå vinnas mot dessa lag, men jag förstår absolut önskemål om att undvika de bästa redan i kvarten. Låt oss hoppas att Vik gör en HV71 från 95 :).

   2. Bozo

    Stämmer inte riktigt. Endast 1-4 är seedade och kan välja fritt, så 1 kan välja 5 i en kvartsfinal. Spelar därmed marginellt att komma 5-10.

    1. Mathias

     Fel av mig och du har så rätt, fast nog spelar det roll alltid, vi slipper ju en utslagsomgång genom att komma sexa.

     Jag är sjukt glad att vi äntligen har ett slutspel i HA, förhoppningsvis vänjer man sig vid den klumpigt utlagda modellen!

    2. Miko

     Jag tänker att det är mer sannolikt att laget som kom på första plats föredrar att möta något lag som tog sig till slutspelet via åttondelen än det laget som komma femma i serien. Å andra sidan kan ettan i grundserien ha haft lättare för femman än något lägre rankade lag och att det fäller avgörande vid valet, allt hänger på hur lagen ovanför resonerar. Sen kan den geografiska närhet också ha stor betydelse, slippa åka buss långa sträckor. Men som sagt, Timrå och/eller Björklöven lär det högst sannolikt stöttas på antigen i kvarten (förutsatt att Vik kommer dit), eller i semin. Hemmafördel kommer inte ha samma effekt inför tomma läktare så det har denna säsong inte samma betydelse att komma så högt upp som möjligt som ett normalt år med publiken, varken ur ekonomisk synpunkt eller att spela inför fullsatta läktare som ger extraenergi åt spelarna.

 8. Jan Malmberg

  Jimmy jJansson spelade upp pucken till backarna som sköt sedan styrning mål! Han är som sagt alltid en säkerhets risk i egen zon. Som vanligt vinner man inga matcher med 1 mål . Hur snyggt man spelar i andra perioden hjälper inte. Detta är HOCKEY inte konståkning. Pucken MÅSTE in i MÅL.SLUT🏒🥅🎳

  1. Bozo

   Det handlar om att fullfölja. Mer inåkningar mot mål där man inte slutar förrän pucken eller spelaren själv ligger i målburen. Som många säger, VIK försöker spela för svårt och läckert. Finns ingen idé att komma in med full fart och ändå avsluta med att stå bakom förlängd mållinje med puck.

  2. Örjan

   Jimmy Jansson fick han storhetsvansinne efter rykterna att SHL klubbar var ute efter han och att han tror att han är bättre än han är ??
   Sätt han på läktaren några matcher och låt han fundera över varför han sitter där
   Men är som vanligt ingen som törs peta vissa spelare
   Dom tillhör ju VIKs gullegrisar
   En tränare som kanse skulle kunna bli ass tränare är en doldis för många men gjort ”diamanter” av gråsten i Surahammar det är Warjoma
   Leif Rohlin sa ju i Suras forum på fb när Juhlin fick sparken att Sura hade bara ett gäng gråstenar
   Dom fick in tre kanadensiska juniorer men i övrigt nästan samma trupp som före Jul
   Vär att testa han tycker jag

 9. Musse

  Vidrigt tungt att förlora en sån här match. Spelar jättebra 5 mot 5 nu men vi har nog tyvärr de ineffektivaste forward i hela ligan. Och vad händer i pp, vi kan ju inte ens åka in med pucken med en man mer, men vi kan göra det i 5v5. Det måste ha låst sig totalt mentalt.
  Sen har vi firma Jansson/Younan som varit inne på samtliga bakåt de senaste tre matcherna! Idag hade de pucken under kontroll vid båda målen, ger bort den och sen markerar uruselt. Svårt att vinna med sådana backar om vi inte gör många mål framåt…

 10. Alltid med er

  En grymt bra men hopplöst ineffektiv andra period. Vi skulle förstås ha stängt matchen där. Skott utan skymning blir plockpotatis. Baklängesmålen pga pucktittande igen. En fysiskt hårt spelande Åkerström kan vara en nyckel i ev slutspel, tillsammans med en tuff August. Kolla bara vad Belov (typ Rahimi) i Löven käkade upp vår offensiv. Edvinsson åter en suverän prestation i 60 min, liksom Trivillato och framåt Hetta. Fortsatt några forwards som inte alls tävlar/gör skillnad. Våga bänka o in med en hungrig Kangas. Forza Gulsvart!

 11. Bozo

  Bara bra med en 7-8 plats, då kanske även Skedung och eventuellt Tornberg kan få uppvärmning. Känns inte som någon i laget kan vara slitna för en gångs skull.

  Löven hade gjort ett mål på var 38:e skott i matcherna innan, självklart lossnar det mot VIK med mål per 10:e skott.

 12. Bozo

  Det är inte ok som Yunnan uppträder just nu. Nått som inte stämmer, liknande när han blev satt på läktaren när han kom till VIK. Med så lång tid i klubben är det inte acceptabelt hur han uppträder sätter hela klubben i klistret, hans trend har under lång tid pekat åt fel håll. Han tillsammans med Jansson är ju som en handgranat.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Åtta viktiga frågeställningar inför försäsongen som startar mot Vita Hästen: Kan Salminen, Speers och Cheek börja b… https://t.co/2ar5HRNnV6

SvaraRetweetFavorit
Daniel Fallman - AvatardfallmanDaniel Fallman

@philipsunell @VIKFanCentral 😀 lycka till. Tror säkert han blir sevärd. Vi håller tummarna för Pooley

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Tolkade din tweet som att han skulle vara motsatsen till snabb på skridskorna och så är ab… https://t.co/mVnewmVM96

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@dfallman @VIKFanCentral Sjävklart inte men skridskoåkning är absolut en av hans styrkor, tycker jag man ser efter… https://t.co/dVtG2WfqPJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto