Mer ”Z” inför Grums, om fansens frustration & def.+ mv-spelet: ”Denna situation gör oss starkare längre fram”

Zäta på centerjakt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Fick byta några fler ord med sportchef Patrik Zetterberg inför söndagens viktiga bortamatch mot AllEttan-jagande Grums.

Många fans på sociala medier är mycket oroliga över poängtappen och spelet mot de sämre lagen redan, är det något specifikt du vill passa på att hälsa fansen?

– Jag kan förstå att de känner en viss besvikelse, vilket även vi själva gör så klart. Då vi haft så stort spelövertag i dessa matcher känns det extra surt att tappa poäng.

– Men vi måste även ha med oss att i maj startade vi upp, utan varken en enda spelare eller ledare. Detta med en liten budget utifrån vad denna klubb är van med och i en ny division.

– Jag tycker vi har fått ihop en bra trupp och gjorde en bra försäsong på många sätt. Vi har spelat en kreativ offensiv hockey vilket så klart höjt förväntningarna på laget inför serien, vilket är naturligt.

– Vi har varit tydliga med att det är AllEttan som är vårt mål just nu och vi har varit väl medvetna om att det kommer bli en tuff resa dit. Känslan är att de flesta trott att vi bara ska segla igenom denna serie obesegrade.

– Men det är bara att kika ner i södra serien. Kristianstad är där inne på sista året sin treårsplan att gå upp. De har en trupp de byggt under dessa år för att nå HA med en budget säkert dubbelt så stor som den vi har att tillgå just nu.

– Men även Kristianstad har åkt på en del förluster och får kämpa för att nå AllEttan. Vi tror stenhårt på laget och vi kommer bli starkare av denna situation, vilket kommer gynna oss i längre fram!

Inför Grums, vad behöver ni göra bättre rent specifikt? Hur ska ni undvika och bemöta samlade försvar hela tiden? Ni har ju även släppt mycket ”enkla” mål där målvaktsspelet och även kanske defensiven varit suspekt, hur ser du på det?

– Vi måste sätta större fokus på våra värderingar, vi kan inte forechecka alla gånger, utan när vi inte har 100 % hugg så är det bättre att ställa upp i ett kontrollerat styrspel.

– Det kommer göra att vi kommer mer samlade i hemjobbet vilket kommer underlätta jobbet i egen zon och ge oss fler spelvändningar.

– Detta kommer även göra att våra målvakter får bättre förutsättningar. Nämnda punkter kommer bli grymt viktiga nu på söndag mot Grums, samt att ha ett stort tålamod, säger ”Z” avslutningsvis.