Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Sportchef Patrik Zetterberg om nycklarna framåt, Per Ledin & smärta: ”Daglig kontakt med svenska & utländska agenter”

 

Fick en avstämning med sportchef och coach Patrik Zetterberg angående det skrala spelet och resultaten mot sämre lag som Forshaga, Kumla och Arboga:

– Just nu har vi fokus på att hitta tillbaka till den känsla vi haft tidigare. När vi spelade hockey utan att fundera för mycket. Vi måste sluta tänka på alla ”måsten”, vilket gjort att vi stundtals agerat stressat på isen senaste de matcherna, menar Patrik.

– Jag tycker ändå att vi periodvis spelat bra i matcherna men pucken vill bara inte in i mål. Sen pratar vi mycket om att vi måste göra jobbet mycket bättre i egen zon samt i spelet utan puck.

– Vi ska även ha klart för oss att det är en helt ny trupp som är under uppbyggnad till skillnad från de andra tippade topplagen i Ettan som får behålla sin stomme med 15 spelare till varje år, vilket självklart är en trygghet när serien drar igång.

– Sen går alla lag ”all in” mot oss vilket inte sker på samma sätt när de möter andra lag. Det är även en helt ny situation för de flesta spelarna med den kravbild som finns på VIK, vilket de självklart känner av såväl på sina civila jobb. Var de än är pratas och skrivs det om VIK och alla har sina åsikter vilket även det kan ta lite tid att känna sig bekväm i.

– Föreningen och dess historia är så mycket ”större” än den nivå vi är på sportsligt just nu vilket alla måste ha förståelse för. Saken är den att alla vet att vi kan prestera en riktigt bra hockey. Alla är villiga att göra allt för att hitta tillbaka till det spel vi haft tidigare och tror på detta till 100 %.

Du talade om fokus på försvarsspelet, men hur snackar ni kring att förbättra målskyttet och hur kan man hjälpa spelare att hantera stress?

– Jag önskar att det fanns enkla lösningar på dessa frågor, tror inte vi är de första att hamna i ett sådant läge. Vad det gäller målskytte så kan man absolut träna upp det, men självklart har vissa ett mer naturligt målsinne än andra. Det gäller att fokusera på sina avslut under träningar och inte stressa upp när läget kommer på match. Sen måste man vara inställd på att det måste få göra lite ont ibland för att få sätta dit en puck.

– Att hantera stress eller press är något som även det är väldigt personligt. Desto mer man utsätts för dessa situationer desto mer lär man sig att hantera det. Detta är såklart en ny situation för flera av spelarna just nu och där får vi hjälpas åt att hitta vägar så de känner sig bekväma med detta. Ska man ha ishockey som yrke så måste man lära sig att hantera en hög kravbild och vända det till nått positivt.

Vilken lagdel skulle du vilja förstärka främst?

– För tillfället har jag ingen ekonomi för att stärka upp truppen men vi får se vad som händer framöver. Jag har daglig kontakt med svenska och utländska agenter och andra klubbar med mera, för att kolla av marknaden. Angående exempelvis Per Ledin, som det skrivits om idag, så vet jag att det är SHL eller utlandet som gäller för honom just nu.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"921122259854614530";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/921122259854614530";s:5:"pDate";s:19:"2017-10-19 21:13:55";}}";

2 Kommentarer

  1. Samma tjat

    Varför inte något om målvaktsspelet som är i skriande behov av en förstärkning/förändring.
    Alla kan se det….

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto