Minst fyra allsvenska lag jagar liksom VIK toppcenter

Mångsidige Freddan Johansson ska träna bra enligt uppgifter. Där har VIK ytterligare ett hett ”nyförvärv”!

VIK är inte ensamma om att jaga en toppcenter relativt sent in på Silly Season. Enligt en rundringning av MrMadhawk.se bland de allsvenska sportcheferna jagar även Karlskrona, Rögle, Södertälje och Oskarshamn toppcentrar.

Dessa lag brukar inte snåla med nyförvärven så det finns risk att det blir huggsexa om potentiella toppcentrar som kan tänka sig spela i Allsvenskan. Vi får hoppas att VIK har en slant över till denna viktiga sista pusselbit…

***

Samtidigt förstår man att VIK-ledningen kan ha is i magen. Man har redan idag ett antal kapabla centrar i laget.

Mikael Frycklund står inför sitt stora genombrott nästa säsong. Det skulle inte alls förvåna om det blir 40 poäng. Den storväxte 20-åringen har egentligen alla bitar som behövs för att bli en stjärncenter i Allsvenskan.

Detta kommer innebära att Giancarlo Iuorio, Tony Romano och den här nye centern som hämtas in måste vara väldigt bra för att hålla Frycklund utanför centerplats ett och två.

Enligt Iuorios gamla tränare i Niagara är Richmond Hill-sonen bäst som center, men kan även spela ytter. Tony Romano kan också spela center, han skiftade fram och tillbaka senaste säsongen i Österrike.

***

Sedan har vi Marcus Söderkvist som är en bra fjärdecenter efter att ha dramatiskt förbättrat sig i teken; från usla 38 % vunna i 2011-12 till 48 % denna säsong. Kan Marcus kliva över magiska 50 % kommande säsong?

***

Kinis lyckades faktiskt göra mål här, hittar  ni pucken? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Markus Kinisjärvi är ytterligare en center som bör vara rejält revanschsugen efter en misslyckad säsong ifjol, delvis på grund att minskad istid när NHL-killarna var här. Kinisjärvi är en smart spelare som jobbar hårt och är bra på det mesta som tvåvägscenter men det kritiska blir att förbättra skridskoåkningen.

***

Till sist i denna centergenomgång har vi Fredrik Johansson. Enligt Jimmy Gerdin sommartränar Fredrik hårt med de andra killarna nu. Visst är Freddan bäst som ytter (vi minns hans fina 33 poäng på 44 matcher på kanten) men kan ju även lira center när det behövs.

***

Det finns alltså faktiskt sex (!) anfallsspelare som kan lira center redan idag. NJ kan verkligen lugnt vänta tills när rätt tvåvägscenter knackar på Niklas gulsvarta dörr…