En liten reflektion om det svåra i att värva beprövade spelare jämfört med okända

Eric Johansson hade anledning att se bekymrad i VIK . Eric var en av flera meriterade spelare som har haft svårt i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Dave Lundbohm, Mikael Zettergren, Juha Kiilholma, Eric Johansson och i viss mån Mark Santorelli. Alla beprövade spelare som mer eller mindre floppat i VIK.

Lubo Vaic, Jaroslav Jabrocky och Kenneth Bergquist har varit bra men ingen av dem har lyckats när det gällt som mest i VIK.

Det verkar alltså som om Niklas Johansson är  något bättre på att värva relativt okända som Damien Fleury, Broc Little och Evan McGrath, eller unga spelare som verkligen kunnat blomma ut i VIK som Lars Johansson, Stefan Warg och Johan Gustafsson.

Verkar således svårt att få de gamla rinkrävarna att lyckas. Visar att mycket kondition och motivation är en färskvara också.

Bara för att Lundbohm gjorde 46 poäng året innan betyder det inte att det bli lika nästa år (blev 18 poäng…).

***

Lärdomen är kanske att även äldre välkända spelare måste scoutas lika mycket som yngre okända. För att ta reda på mental laddning, dagens fysik, karriärplaner och helt enkelt var någonstans man är i livet med familj och så vidare.

***

Baserat på ovanstående verkar det då mer sannolikt att Iuorio lyckas i VIK än Williams…

Kanske Centralens kunniga läsare har några tankar kring varför VIK verkar lyckas bättre med yngre oprövade spelare än äldre ”stjärnor” man värvat?

1 svar

  1. Dj skriver:

    Tror faktiskt att det kan vara så enkelt att de är mer ”Hungriga” att visa vad de går för än de gamla beprövade.