Modo exponerade trots allt det fortfarande lite gröna VIK-försvaret – som måste lära snabbt inför AIK & Bergmans smäll mot Almtuna

Lindelöf var en stor hjälte med fina poäng i kvalet våren 2018, smällde här in i en puck mot Huddinge FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK har lärt sig saker snabbt som nykomling i Allsvenskan. Men det ärrade Modo med veteranen och tillika powerforwarden Henrik Björklund, 28, blottade viss grönska i VIK-försvaret vid 3-2-och 4-2-målen.

Detta då VIK tappade 2-0 till förlust 3-4 i Örnsköldsvik under söndagen. VIK-bygget klarade annars det stresstestet mycket bra, sånär som på några moment.

Björklund, som numera står betydligt mer på skridskorna än i Karlskoga, lurade först Acke Ringström på sitt första mål då den förra backstjärnan i Ettan inte kanske var vaksam nog. Men Ringström verkar vara en duktig student och kommer nog inte förlora många flera sådana dueller.

Sedan fick Höglund starkt förbättrade Alex Lindelöf att vända ryggen mot honom i en spelvändning. Lindelöf tappade ytan och Björklund satte sitt 128:e mål i Allsvenskan i sin 386:e match. Vad jag förstår är en viktig grund att inte vända spelet ryggen.

Sådant utnyttjar bra lag som Modo (och AIK) skoningslöst. Annars gjorde Lindelöf och Ringström väldigt bra matcher – men ”djävulen kan sitta i detaljerna”. Och såklart är det ju en process för många att spela som nya med mycket istid på denna höga nivå.

Redan på onsdag måste VIK dragit lärdom då extremt starka AIK väntar. Ett AIK som dessutom kommer vara extra frustande efter att ha ”gjort en VIK” och tappat 2-0 till 2-4 mot Almtuna senast. VIK har dessutom haft väldigt svårt för AIK de senaste åren, men kanske främst på bortaplan.

***

Befogad oro för nyckelforwarden Marcus Bergman – vars skadehistorik är välkänd. Forwarden missade Modomatchen. Det kan ha varit en situation där Lucas Sandström, Almtunas retsticka, gjorde en kanske lite sen tackling i hemmamatchen under fredagen.

Men enligt uppgifter är det inte någon gammal skada och det ligger nog mycket i det Thomas Paananen sa till VLT.se: ”Ingen långtidsskada”.

Vi kan nog pusta ut lite.