Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Åter stark prestation då endast några olycksminuter kostade VIK minst en poäng mot Modo

 

Västerås gjorde en ny stark prestation borta mot topplaget Modo på söndagseftermiddagen. Men Modo vann till slut med 4-3 efter att VIK bränt en 2-0-ledning och många fina chanser.

CMORE, som vi betalar mycket för, hade en Modo-supporter som kommenterade. Inte så professionellt.

Modo fick ett PP och hade mycket puck första tio minuterna. VIK hade dock bra tålamod och Modo fick inga rena lägen.

VIK växte in i det mot ett ganska skickligt Modo. En underbar passning från Kalle Östman, av en planens giganter, till Zetterberg gav 1-0-målet i power play. Hete Zäta har just nu ett målsnitt på 25+ sett över 52 omgångar.

VIK spelade sedan riktigt bra under slutet av första och skapade en del. I andra perioden prickade Acke Ringström in 0-2 tidigt från distans, ”ett tyst” smart skott som aldrig Dackell såg. Jesper Johansson var precis i ansiktet på målvakten där och #14 fortsätter därmed göra smarta saker.

Tyvärr fick inte VIK bygga på det mer än två minuter innan Modo hade lite studsarna med sig (som bra lag har) i power play och 1-2. Ersson verkade något stressad och gick okarakteristiskt ner tidigt och öppnande målet fritt.

Ersson var även kanske lite olycklig på 2-2 där ett skott utifrån slank in på något sätt. 3-2 kom efter en stark forcering mot mål där VIK var veka framför Ersson.

Framfusige och skickliga junioren Albin Olofsson debuterade och var ytterst nära att näta, men fixade istället en straff. Benker missade då sin första straff någonsin i VIK-tröjan efter tre raka straffmål tidigare.

Trots dessa motgångar i perioden kom VIK starkt tillbaka och pressade Modo långa stunder och 3-3 låg i luften. Men mitt i VIK-pressen sköt Modo in 4-2 på distans, inte heller det otagbart.

I sista perioden fick Modo några power play men VIK repade mod och gjorde bra saker mot slutet. Skedung jobbade loss trissan till Anthon Eriksson som gjorde sitt första mål i HA sedan 15/16 efter 52.56. Där såg man äntligen varför Eriksson gjort närmare tio mål en säsong i HA, distinkt skott.

VIK gjorde det väldigt bra slutet och var ytterst nära en kvittering, men det ville sig inte denna gång. VIK hade ett bra power play i slutminuterna där pucken gick snabbt och där Liwing verkligen visade att han är vass på blå att flytta pucken.

SAMMANFATTNING

Trots förlusten kan VIK:arna ta med sig en del från denna match. Med lite bättre målvaktsspel hade det sannolikt blivit minst en poäng. Men Ersson är också bara en människa och starkt att han kom tillbaka i tredje efter raset i andra. Kanske var Ersson lite sliten?

Kalle Östman var briljant som center mellan Sebastian Benker och Lukas Zetterberg i kvällens bästa kedja. Bara framspelningen till Zätas mål i power play var värd entrépengen bara den.

I just denna match kändes Östman som en riktig förstecenter, vann dessutom 55,6 % av sina tek. Den enheten hade åtta skott på mål. Östman står nog inför ett genombrott som topp-6-forward i HA.

Kul att se Benker närma sig Trojaformen och den gänglige forwarden oroade ständigt Modos backar. Även William Wikman var stark och en av de bättre. Troligen mådde Wikman bra att spela med en Isac Skedung som börjar växa ut till en ledande spelare.

Debuterande junioren Albin Olofsson gjorde många bra saker och var ytterst nära att näta då han fixade straffen åt Benker. Tyvärr bänkades Olofsson i tredje då VIK-ledningen satsade på de med bättre CV.

VIK fick igång en riktigt bra forecheck då Modo stressades till många pucktapp. Samtidigt kändes VIK själva lite stressade i vissa lägen och kastade bort en del puckar och chanser, kanske beroende på att det var första ”stormatchen” mot ett lag med några stjärnor. Den respekten lär ha dock släppt nu efter kvällens insats.

Välmeriterade men bleka Alex Younan och Mattias Beck var på nytt ej faktorer eller drivande. Jag vet att VIK-ledningen är tuff. Frågan är hur långt tålamodet är? Laget krigar för en topp-8 där det kanske kommer avgöras på en poäng i slutändan. Då har man helt enkelt inte råd med spelare som inte levererar som tänkt.

Anthon Eriksson, Jesper Johansson och nämnda Olofsson visar ju att det finns bra konkurrens och forwards att plocka in istället. Tror nog VIK-ledningen måste sätta ner foten snart, annars kan det bli missnöje om vissa bara får spela för ett fint CV.

Younan har nu -7 och verkar inte närma sig toppformen. Samtidigt går Acke Ringström från klarhet till klarhet och Jesper Appel borde väl vara värd en chans snart igen. Varje detalj kommer bli så viktig nu i en Allsvenska som ser ut att bli tight, förutom kanske topp-3.

Totalt sett verkar Paananen, Ivarsson och Zäta byggt en lagmaskin som är mycket solid. Efter nio allsvenska matcher nu, där sex av åtta backar lirade i Ettan ifjol, har laget gjort bra prestationer i åtta av dessa matcher. Så här jämna spelmässigt var det länge sedan VIK var. Under många år tog man betydligt oftare vissa kvällar ledigt.

Men precis som mot Modo idag har man haft lite oflyt eller oskicklighet i att hålla motståndarnas stunder av momentum fruktlösa. Hursomhelst är känslan att VIK verkligen har ett lag som kan ta en topp-8-plats om man inte drabbas av allt för många skador.

Extra starkt var det ju att laget gjorde en så fin prestation i frånvaro av tre av lagets bästa forwards i Mikael Frycklund (sjuk), Johan Skinnars (sjuk) och Marcus Bergman (skada). Samtidigt kommer det troligen vara i snitt 2-3 borta per match framöver, det är det mer normala.

PUCKLIGAN

5. Kalle Östman

4. Sebastian Benker

3. Lukas Zetterberg

2. Isac Skedung

1. William Wikman

HIGHLIGHTS

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1539545921
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1051557929600593920";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1051557929600593920";s:5:"pDate";s:19:"2018-10-14 19:38:42";}}";

5 Kommentarer

 1. Kalle

  Tycker att han som komenterade var västerås supporten var jätte kass

 2. robert jonsson

  Tycker första pp uppställningen känns klockren. Däremot känns andra pp uppställningen tveksam. Här tror jag att endera Lindelöf eller Källström skall in som pointman på blålinjen i stället för Younan. Bägge har bra speluppfattning samt ett rejält skott om de får lite tid på sig, vilket man får i pp.

 3. Gurkan 63

  Det är mycket vanligt att unga målvakter/spelare är ojämna i spelet. Dags för Dahlbom att kliva in ett par matcher så Ersson får lite distans till hockeyn. Mycket bra av vik att kriga på , med lite tur såhär det blivit en pinne minst. Vik stod upp på ett bra sätt och Modo hadde några lyckominuter och förvaltade det bra.

 4. Miko

  Det var svårt på förhand att vänta sig att Vik skulle få med sig mycket från matchen i Ö-vik med tanke på Modos fina form. Nu i efterhand känns det tråkigt att gå tomhänta efter en så fin prestation. Med något bättre målvaktsspel (Ersson var betydligt mer mänsklig idag) och effektivitet hade man nog fått med sig nåt. Hur som helst har laget nu visat att man kan mäta sig med de bästa och det bådar gott inför fortsättningen. I slutändan kanske det jämnar ut sig. I vissa matcher får man inte med sig nåt fastän man spelmässigt förtjänar det medan det i andra är tvärtom. Det viktigaste att laget börjar växa in i den allsvenska kostymen och jag tror att chanserna till att nå toppåtta placeringen är god.

Tweets

Taggen 🇸🇪🇺🇦 - AvatarLeifTaggTaggen 🇸🇪🇺🇦

@VIKFanCentral Jaha det var den säsongen det 😑. 😅

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@scottfukami Okey, men ingen var bra denna afton.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto