Inför Modo säger Acke Ringström med glimten: ”Alla vill väl vinna över en ”Modo-röv?””

Kan VIK hitta nät mot skakiga Modo? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter en radda bra matcher har det äntligen blivit full betalning och två raka segrar för VIK. På söndagseftermiddagen väntar första matchen mot ett (f.d.?) ”storlag” då ett formstarkt Modo väntar på bortaplan.

Återstår att se hur VIK svarar mot att möta ett av toppgängen som har ett antal stjärnor, då främst backen Tobias Enström som spelade i NHL så sent som förra säsongen.

Modo har tre spelare topp-15 i poängligan i tekniska spelgeniet Patrik Karlkvist, Henrik Björklund och ovan nämnde Enström. VIK:s bästa, Lukas Zetterberg, ligger 41:a i poängligan.

Karlkvist är ju en ruskig poängmaskin på allsvensk nivå och det är snudd på omöjligt att hålla honom utanför poängprotokollet.

Därmed måste VIK sannolikt göra några extra mål framåt för att få med sig poäng, då man inte kan räkna med att nolla ett Modo med en Karlkvist i laget. Därmed måste troligen den gulsvarta offensiven ta ytterligare ett kliv under söndagen.

***

VIK kommer alltså från en seger mot Almtuna hemma där backen Acke Ringström var inblandad i Kalle Östmans mycket sena segermål där assisten var 27-åringens första poäng någonsin i HA.

Acke, hur ser du på det matchvinnande målet senast?

– Ja du, som vid varje tillfälle jag får pucken på blå: jag vill röra mig inåt och få in pucken på eller mot mål, kan jag inte det så åker pucken ner i zon igen. Jag hinner se att två svarta spelare är på väg in mot mål, så jag lägger in en styrpuck då ingen av de stod framför mål. Det blev ju bra, alltid lika kul att vara med och bidra!

Hur ser du på lagets utveckling?

– Det är svårt att klaga när det går åt rätt håll. Lyckas vi hålla kontinuiteten i vårt spel så kommer det här bli en jä-ligt rolig säsong.

– Nu gäller det att rida på vågen tycker jag. Vi har en bra vecka bakom oss redan med sex av sex möjliga poäng. Det är bara att fortsätta spela som vi gör med lite mer smartness i vissa situationer.

Hur ser uppladdningen inför Modo ut? Måste vara lite speciellt för många i gamla Ettanspelare i laget att få möta en ”storklubb”?

– Ja, det blir ju inte svårt att tagga till direkt. Alla vill väl vinna över en ”Modo-röv” (skratt).

– Vi var framme i Örnsköldsvik vid 18-tiden. Vi var på is idag lördag, imorgon söndag ska vi ut och ta en promenad eller jogga för de som vill det. Men ingen is imorgon före matchen, säger Acke.

1 Response

  1. Bozo skriver:

    Modo är det klart bästa laget i HA, blir mkt intressant att se hur vi hanterar det på bortaplan dessutom. Hemma däremot då är vi inte underdogs i någon match, speciellt inte med tredje perioden med VIK SUPPORT att plocka fram när det är jämt.