Morgan Hassel om framgångsfaktorer, JSM-guldet i Brynäs: ”Säsongen i Vita Hästen var lite speciell”

Pappaback 1 - Morgan Hassel (Pappaback 2 är Kenny Källström) FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Morgan Hassel är det mest rutinerade nyförvärvet inför kommande säsong. Avestasonen har gjort 203 allsvenska matcher i Karlskoga och Vita Hästen, varav tre raka säsonger senast i Norrköpingslaget. 28-åringen har även spelat i Kallinge, Tingsryd, Skåre och Sundsvall.

– Jag har fått ett bra intryck från första kontakten med Zäta (Patrik Zetterberg). Jag tycker de lagt fram allt proffsigt och ärligt, säger Morgan till bloggen.

– Jag har varit med ett tag och lärt mig mycket på alla ställen jag varit. Jag har spelat mest allsvensk hockey i min seniorkarriär men har också erfarenhet från just Ettan och det känns bra inför kommande säsong.

Om vi tittar tillbaka lite, varför blev det hockey?

– Jag höll på med alla möjliga sporter som ung, men det stod mellan tennis och hockey när det var dags att välja vad man skulle satsa på där i femtonårsåldern. Jag tyckte att hockeyn var roligast och så blev det hockey.

Morgan Hassel var med och försökte försvara på Urbas tid, längst bak i bilden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vilka förebilder har du?

– Har haft lite olika förebilder genom åren inom olika sporter men även inom andra områden. Men någon som jag alltid gillat och tittat mycket på är Nicklas Lidström, på samma sätt har jag alltid gillat Roger Federer. Goda föredömen som bidragit mycket till sina sporter.

Hur är du som människa?

– Jag är en positiv kille, social och lätt att lära känna.

Hur är du som spelare?

– Jag ser mig själv som en tvåvägsback som gillar att ta mycket ansvar på isen. Jag spelar enkelt och är en ledare på isen. Enkelhet och stabilitet.

Försöker stoppa Dustin Johner… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hur var förra säsongen i Vita Hästen?

– Förra säsongen var lite speciell med tanke på att jag var borta hela säsongen innan. Men desto längre säsongen gick desto bättre och bättre hockey spelade jag och det kändes riktigt bra från jul och framåt, säger Morgan, som snittade nästan 15 minuter/match och låg i topp i laget gällande tacklingar och blockerade skott, enligt Dagens-hockey.se.

Vad tänker du inför kommande säsong och vad är din personliga målsättning?

– Jag tror vi har fått ihop ett skönt gäng som kommer ha kul ihop. En stark grupp med många duktiga hockeyspelare. Mitt eget mål är att spela min bästa hockey någonsin.

Gråhns försökte täcka bort 193 cm Hassel en gång i tiden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Vilken typ av back gillar du att spela med?

– Jag kan spela med de flesta spelartyper, det brukar inte vara något problem för mig, jag spelade med olika under den här säsongen som gick.

Hur laddar du inför match?

– Ganska klassiskt tror jag, tar det lugnt och äter bra. Sover oftast inte, som man gjorde som ung. Kanske blir ändring på det igen nu dock då vi ska ha barn i september.

Vilket är din bästa minne från karriären?

– Mitt bästa minne är när vi gick upp till Allsvenskan med Vita Hästen, det gör jag gärna igen. Fast givetvis med VIK då. Det jag är mest stolt över är det avancemanget och SM-guldet med Brynäs J20.

Vad tror du om skillnaden på Ettan och Allsvenskan, vad blir viktigast för att ta steget nu?

– Jag är helt övertygad om att det är viktigt att få ihop en stark grupp som har kul tillsammans. Då kan man klara av allt. Sen är det givetvis viktigt att man spelar sin bästa hockey när det gäller som mest. Viktigt för oss kommer vara viljan att tävla varje dag.

Inte så lätt att hänga med kanske då Jonte Berg satte fart runt sargkanten… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hur länge hade du kontakt med VIK?

– Jag vet inte precis datum men jag började prata med Zäta ganska tidigt och vi hade bra samtal under en tid. Jag var även upp och träffade han och Tomas (Paananen) och hade ett bra snack.

Vilken är den bästa du mött och spelat med?

– Jag har mött många bra, minns speciellt en försäsongsturnering när jag fortfarande var junior med Brynäs A-lag i Sundsvall, vi mötte Modo med (Mats) Zuccarello i laget. Tänkte under hela matchen att han var riktigt bra.

– Bästa jag spelat med är nog alla duktiga juniorer från Brynästiden. Silfverberg, Markström, Bertilsson och Rödin. De var riktigt bra redan då, säger Morgan avslutningsvis och önskar också VIK-fansen trevlig sommar.