Några snabba med Fagervall & ”OP”: ”Frisk ser bra ut och det tar olika tid spelarna att få det att funka”

Efter gårdens spelmässigt ganska väl genomförda match (2-3 mot AIK) var tränare Joakim Fagervall nöjd. Centralen bytte några ord med VIK-coachen.

Berätta lite hur ni tränat de senaste dagarna?

– Vi jobbar med grunder i vårt spel. Vi tränar 1-3 pass om dagen.

Gällande kedjor; Ser du på försäsongen som en möjlighet att testa en massa nya kedjor, eller är målet att så snabbt som möjligt spela ihop bestämda kedjor?

– Vi försöker bygga direkt och hitta kemi så fort som möjligt.

Hur mycket tålamod har ni med nya spelare, dvs. detaljstyr ni och påpekar minsta lilla fel direkt? Eller låter ni spelarna komma på vissa fel själva?

– Vad gäller vårt grundspel så vill vi gärna trycka på så mycket som möjligt. I övrigt jobbar spelarna med sitt för att få allt att funka, vilket tar olika tid för olika spelare.

Hörde om Iuorios skridskor. Är det vanligt?

– Ganska vanligt, men inte allvarligt.

Vilken har överraskat mest, om du tar en ny spelare?

– Frisk ser bra ut, säger VIK-coachen avslutningsvis och det är få backar som klarar av de fina dragningar Frisk gjorde igår mot AIK för att sedan leverera att bra förstapass.

***

Oscar Pettersson fick kliva in i tredje perioden då Fredrik Johansson klev av.

Varför klev Fredrik Johansson av?

– Det vet jag inte. ”Hellas” och Jocke kom bara och sa till mig att ”du spelar istället för ”Freddan” i tredje”.

Hur kändes det annars?

– Jag tyckte väl att vi kom in i matchen mer och mer och fick ordentlig med press i andra där, men synd att det blev så mycket utvisningar, säger Oscar till Centralen.

– För mig själv är jag ändå rätt nöjd. Jag fick med mig en utvisning och det var det väl rätt ”brunkigt” spel annars, så det var rätt svårt att få lite extra tid så här i början, när alla vill så mycket.

Du åkte ut på någon märklig utvisning, vad var det som hände?

– Vid utvisningen var det någon från båset, faktiskt, som skrek åt domaren. Då är en från isen tvungen att sitta av den. Så jag fick ta den. Kul, då kom man med i protokollet också (skratt), säger den sympatiske forwarden till Centralen.