Nära med tränare och scoutrapport på Örebros nye Heinrich – NJ:s första Närkevärvning?

Enligt rykten kan en ny VIK-tränare vara klar. Det har dock fortsatt varit märkligt tyst kring vilka/vilket namn det rör sig om. Inte ens MrMadhawk har spekulerat…

***

Hörde ytterligare en positiv sak om nye tänkte målsprutan Markus Persson. Den store forwarden ska ha bra fysik och vara träningsvillig.

***

Juha Uotila ska som Centralen skrev för en tid sedan hem till Finland och JYP. Det lönar sig att läsa här om man vill vara steget före ibland.

Men vad händer med landsmannen Ville Korhonen? Kan det eventuellt bli så att han blir kvar trots allt? Tiden tickar.

***

Örebro har slagit på stort och presenterade fem spelare idag. Troligen har Niklas Johansson haft ett finger med i spelet av bland annat värvningen av Dominique Heinrich. Se rapport nedan från NHL-scout:

– Heinrich är en supertrevlig kille som lever och dör för sin hockey. Örebro har en österrikare bland sina yngre tränare (Phil Horsky), naturligtvis de har bett honom om scoutrapport och bör ha bra koll. Heinrich är den mest intressanta yngre österrikiske backen. Bytte från ytter till back bara några år sedan. Ville dock inte vill spela back först men så småningom utmärkte han sig där.

– Verkligen en småväxt spelare och får det naturligtvis svårt kamp mot fysiska spelare ibland. Riktigt bra skridskoåkare som kan följa med i anfallen men kan snabbt vara tillbaka eftersom han vänder extremt bra och är kvick och snabb. Klarar sig i sin egen zon med sitt spelsinne och mycket bra arbete med klubban. Naturligtvis definieras hans spel av hans offensiv och är ett förstklassigt vapen i power play, hanterar pucken mycket väl och har ett hårt och välriktat skott.

– Har förmågan att åka sig fri och passningsbar i anfallszon, har därför passat mycket bra i Salzburg som är mycket bra på att rotera och få spelare öppna. Tar en hel del risker och är en ”frilansare”. Minns en match i VM där Heinrich redan från första nedsläpp hamnade någonstans högt upp i banan. Kul att titta på, men som en tränare sade: ”När han är på plan går sannolikheten upp för mål vid båda ändarna av isen.”

– Jag tror att han gjorde ett mål mot Sverige i VM, spelade bra i turneringen men var inte tillräckligt av en faktor i några av de tighta matcherna Österrike förlorade. Men kan passa mycket bra för svensk hockey.