Händelsesrikt värre med grön kvist, nyförvärv från Tingsryd & Örebro: ”Kan avgöra på egen hand”

Lagets viktigaste spelare är klar. Kan Henrik Lundberg (eller Marcus Dahlbom) bli den hjälte som VIK behöver i kassen? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK klarade ekonomin. Stort tack till Tom Lindh och alla andra bakom ”Rädda VIK”. En kollektiv suck av lättnad som gav en uppfriskande bris i hela Västerås. Denna hockeyblogg vill dock helst skriva hockey och överlåter ekonomianalyser till de som kan det bättre.

Under dagen blev det klart att forwarden Markus Persson och målvakten Henrik Lundberg förstärker. Johan Bengts på P4 Västmanland respektive MrMadhawk.se hade redan flaggat för detta.

***

Så här säger en Tingsrydskännare om Markus Persson (Här finns att läsa om Henrik Lundberg):

– Han är en väldigt pålitlig poänggörare, vilket är ganska uppenbart. Bra skott framförallt. Kan vara lite väl puckkär. Skulle gärna behållit honom tack vare offensiven, trots att han inte är någon stor lagspelare direkt..

– Han känns ofta lite ointresserad, framförallt när det är mycket spel i egen zon. Men, som sagt fruktansvärt vass framåt och inte lätt att hitta så målfarliga svenska spelare på HA-nivå.

– Bra skridskoåkning åt ”rätt håll”. Fysiskt spel – nej. Han är verkligen en utpräglad målskytt, i övrigt märks han inte mycket. Men som sagt, väldigt väldigt bra offensivt med skott och teknik. Det väger upp bristerna i defensiv och arbetsinsats.

– Tränare Magnus Sundqvist var ju smart och spelade ofta honom med en grovjobbare plus en playmaker. Då är han livsfarlig. Får han ytor och pass, sen sköter han målgörandet.

– Grym speluppfattning men det märks inte så mycket eftersom att han gärna avslutar själv. Han kan avgöra matcher helt på egen hand men inte via snygga pass. Tror hans assister ofta kan vara efter returer på hans skott.

***

En expert från insidan var lite förvånad att VIK-ledningen nu valde en spelare som kanske kan vara något av en solist, men Appelgren är ju välunderrättad.

***

Under dagen blev det också klart att Hampus Larsson förlänger. Unge Larsson var bra i slutet på säsongen och mår nog bäst av att vi alla ser honom som en enkelt spelade ganska renodlad defensivback.

Kanske kan Larsson utvecklas och bli något av ett skridskoskickligt och starkt defensivankare som Niclas Lundgren?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Göteborgaren

    Till vilka klubbar alla utländska spelare tagit vägen?
    Förstår att de varit för dyra att behålla, men hur är det med Murphy?
    Är Slangen aktuell igen?

  2. Vikmaster

    Snacka om att ett helt berg har släppt från mitt bröst. Man har väntat/hoppats att den här dagen skulle komma då vik kan börja bygga igen istället för att renovera det som blivit skadat. Är så stolt över alla kämpar som lagt sina pengar på att rädda vik-hockey ur den sura ekonomiska soppa som varit. Måste också ge en eloge till sittande styrelse som jag är säker på har jobbat häcken av sig för att det här skulle kunna gå i land. Men, nu är det dags för nya röster att ta ton i vik hockey som brinner för att bygga vidare på det ”nya” vik. Längtar redan till säsongs-premiären så man får gå ner och se bra ishockey igen. Vad skulle Västerås vara utan vik? En fråga som jag inte ens vill tänka på. Så skönt!!

Tweets

Kristoffer Malmström - AvatarMalmis_Kristoffer Malmström

@VIKFanCentral Jag är inget fan av honom, så kan inte riktigt svara på det. Har aldrig gillat honom. Men han är ung och utvecklingsbar.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Malmis_ ja, han är väl intressant? Hur har han varit denna säsong?

SvaraRetweetFavorit
Kristoffer Malmström - AvatarMalmis_Kristoffer Malmström

@VIKFanCentral Ragnarsson? :)

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Malmis_ nej, det tror jag inte. Men AIS kanske är desperata efter pengar? I så fall finns en matchning kanske. Fin… https://t.co/hPnoMYh7xX

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto