Röster om Henrik Lundberg, Karlskrona släpper nog Matushkin & Juha Uotila klar för ny klubb?

Börjar med lite silly-rykte: Juha Uotila ska enligt god källa vara mer eller mindre klar för en klubb i SM-Liiga, finska toppligan.

Runt Maksim Matushkin går rykten kring att Karlskrona ska löst ut hans kontrakt. En god källa säger att om Matushkin verkligen skulle börja träna hårt skulle han vara en klassback i alla svenska ligor.

Har det slarvats med fysen så?

***

Enligt MrMadhawk.se har VIK gjort klart med Örebros målvakt Henrik Lundberg.

Har fiskat upp några röster om den 25-årige målvakten, först från en ”insider” i branschen:

– En bra modern målvakt som är väldigt seriös med hög högsta nivå. Varit 2a-3a länge, spännande att se vad han kan göra med mer förtroende.

– Han har visat (speciellt mot Frölunda faktiskt) flera gånger att han kan sno matcher mot grymt bra lag, men ingen beprövad förstamålvakt.

– Som sagt mycket spännande målvaktspar om han och Dahlbom får förtroendet, säger denna meriterade källa.

Talade sedan med några Örebrokännare:

– Lundberg var en målvakt ÖHK trodde på, är skolad i Frölundas organisation. Togs under Micce Andreassons vingar som gav han ett lyft i karriären, men har inte lyckats etablerat sig på SHL-nivå.

– Stått i skuggan av Hudacek och har inte riktigt tagit chansen när han fått den. Var förr lite ”stel” i sitt spel men har nu blivit ”mjukare” i sin spelstil.

– Kan göra fina räddningar men har problem att hålla en hög klass flera matcher i rad. Vann få matcher åt Örebro. Lundberg är en allsvensk målvakt.

– Klubbtekniken är godkänd. Tycker han har visat bra moral och inte gett upp trots många förluster. Han är 25 år och jag tror det kan finnas mer i Lundberg än vad han visat hittills, en ny miljö kan få fart på karriären. Han behöver mer istid än vad han fått i ÖHK.

Örebrokännare nummer två säger så här:

– Han är väldigt ”konaktig” i sin spelstil. Han jobbar mycket med vinklar och ska sitta rätt.

– Det har inte funkat riktigt ännu. Men han säger att han lärt sig av Hudacek och det har synts under denna säsong.

– Han har gjort sin klart bästa säsong i år spelmässigt. Dock har han bara vunnit 2 av ca 15 matcher denna säsong.

– Bra lovande målvakt men han har en bit kvar till stabil SHL-målvakt. Kan säkert funka bra i Allsvenskan om han kan bygga vidare från det han presterat i år. Han gjorde en del tavlor för men det har blivit klart bättre nu.

***

Från Vita Hästen-håll säger en källa att han hade lite problem med returer under första vändan i Hästen, men har inte stått speciellt många matcher där.

5 svar

 1. JF skriver:

  Matushkins kärriär påminner lite om Tim Heeds. Bra offensiv, men total värdelös bakåt. Om han får till sin defensiv så kan det bli något riktigt bra!

 2. Adde skriver:

  På allsvensk nivå så är Matushkin en av dom bättre offensiva backarna. Och får han en sommar med Jan Hammar så kan det bli riktigt bra. Tror nog att Hammar kan få ordning på Matushkins fysik.

 3. Peter Spjut skriver:

  Matushkin är alldeles för långsam på rören i hemjobbet

 4. Johan Persson skriver:

  Matushkin är en bra offensiv back i Allsvenskan. Klarar dock inte av det defensiva jobbet mot skickligare spelare i SHL.Extra fys kommer inte att hjälpa.

 5. Vikmaster skriver:

  Om KHK släpper Matushkin hoppas jag att VIK lyckas signa honom. Tror det finns mycket hockey i honom, mer än vad han visade föregående säsong. Tycker han gjorde bra ifrån sig i slutet när vik jagade sista slutspelsplatsen.