Trots negativt Skatteverksbesked och dödsrubriker lever VIK:s hopp vidare

Negativt besked från Skatteverket kom under dagen. Bland andra VLT och Expressen väljer att tolka det som VIK är nära eller på väg mot konkurs.

Vid lite närmare eftertanke och bortom sensationsrubriker tror jag inte VIK räknat kallt med att Skatteverket skulle gått med på detta. Då hade man nog varit tydligare utåt med saker och ting.

Jag inbillar mig att VIK trots detta spelar Allsvenskan nästa år, dessutom troligen nästan helt utan press, om nu alla fortsätter stötta som man lovat.

Och det känns ju bättre om man gör det utan att att skinna Skatteverket på pengar som istället bör gå till förskolor med mera.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

10 Kommentarer

 1. Göran

  Nu när dom häver rekonstruktionen
  Innebär det då att dom betalar alla skulder utan att skriva ner dom ?
  Tänker på elit stödet från kommunen får dom det nu ?

 2. Micke

  Går det inte att polisanmäla ansvariga i styrelsen, klubbchef och ordförande? Hade inte det hänt om detta varit ett företag i näringslivet? Känns som dom ansvariga fortsätter att mörka och försumma. När detta är över hoppas jag att dom försvinner från klubben fortare än kvickt och att man inleder ett rättsligt mål mot dem.

 3. VIK75

  Hade jag varit tex, Lidström, Backlund eller Berglund så hade jag pytsat in pengar direkt. Klubben som uppfostrade mig hade varit värt lite………

 4. HR

  Det mest troliga är väl att det går att slippa kk, men är rekonstruktionen färdig på lördag? Annars blir det div hur det än går.

 5. Mr H

  Om plan B startade nu, eller för flera veckor sedan – det framgår inte enligt VLT. Jag förväntade mig något konkret om reservplanen direkt då det är känt hur Skatteverket fungerar. Fram med så mycket som möjligt medans tid finns. Vi har ju sett att det finns en del entreprenörer i Västerås med omnejd!

 6. Jimmy

  Det är väl hockeyallsvenskan eller konkurs det står mellan? Om jag förstått det rätt så är de insamlade pengarna frysta och kommer endast att betalas ut om klubben kan räddas, dvs spel i HA, annars återbetalas pengarna till de som gett. Någon som har mer koll?

 7. Zeb

  Någonstans i mig känns det rätt att inte Skatteverket subventionerar misskötta hockeyklubbar. Men det gör mig förtvivlad att man kan räkna fel på 8 miljoner på ett år! Fullständigt vansinnigt! Hoppas att det löser sig på något sätt. Vad säger rekonstruktören?

 8. HR

  Hur ska VIK hinna samla in 2 miljoner, skriva ihop ett bokslut och avsluta rekonstruktionen senast på lördag? Annars blir det ettan 🙁

 9. Göran

  Oxå säker på att det blir spel i Allsvenskan
  Men fattar inte varför man inte lägger papperna på bordet så det kommer fram vad som har gått helt galet.
  Lika Camilla och Fägerblad får väl ta ett lån och betala det här
  Måste ju vara bästa utvägen dom för dom är väl i slutändan betalningsansvariga
  Och vid en KK Åker väl dom på att betala

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto