Nästan Vilda Västern då VIK laddar upp och garderar efter skador med McGrath, Hyka och Jonsson

Vi kan glömma orgier av tekningsförluster nu. Evan McGrath är äntligen tillbaka! Den mycket spelbegåvade playmakern som även är utrustad med ett bra skott och fin teknik är klar för denna säsong plus två till.

– Vi talade mycket inför detta, berättar gode vännen Jeremy Williams. Han ska bilda familj så det är såklart ett stort beslut var man ska vara då.

– Jag försökte få honom att se båda sidor av beslutet och jag är väldigt glad att han valde att komma hit. Han kommer bli en viktig del i pusslet i vår resa mot SHL, säger Jeremy, som dock är förtegen om sin egen skada.

***

McGraths egenskaper att äga teken har verkligen saknats i Västerås!

Förutom att vara poängkung har McGrath verkligen dominerat i tekningscirklarna i Allsvenskan. 56, 55 och 56 är procenttalen i vunna tekningar för Evan de senaste tre allsvenska säsongerna. Oerhört starka siffror.

***

Dessutom adderades 20-årige tjecken Tomas Hyka som var tvåa i Tjeckiens poängliga i J-VM 12-13. I år har Hyka gjort 4+5 på 40 matcher i Färjestad.

SvenskaFans-skribenten Carl Nyquist säger så här om Hyka:

– Mycket teknisk med bra skridskoåkning. Var mycket intressant på försäsongen och i början av säsongen. Jag hade hoppats på mer speltid men jag kan inte säga varför han inte fick det. Visar kanske inte tillräckligt på träning. Skulle gärna ha sett honom med mer speltid för att se om han kunde blivit bättre.

– Negativt kan vara att jag inte har sett så mycket jättebra avslut. Kanske behöver han träna upp sitt skott och få lite mer ”jävlar anamma”, Fortfarande en mycket intressant spelare dock som jag hoppas utvecklas hos Västerås och blir grym i FBK nästa år.

***

Även backen Johan Jonsson adderas till truppen, inhyrd från Södertälje. Imponerade med +8 och bäst i SSK med det. Återstår att se vad Skultunasonen och Viktor Mårtensson säger till varandra…

Röster om Jonsson från Södertälje och Växjö där 28-åringen gjorde en mycket kvalserie med sex assist på tio matcher då Lakers gick upp:

– Han är stabil. Lagkaptensmaterial i Södertälje och defensivback. Har ett jä-la bra skott som han tyvärr nyttjar alldeles för sällan, säger en SSK-källa.

– Var en defensiv klippa då Växjö gick upp. Spelar enkelt. Inte speciellt snabb på isen, men kompenserar med bra brytningar och att stå rätt. Bättre än exempelvis Helmersson med pucken men mycket sarg ut, säger en Lakerskälla.

***

Men är detta verkligen så galet mycket med tanke på skadorna? Skulle inte förvåna om NJ landar en backupmålvakt och kanske, kanske en mer offensiv back som backup till Mitell.

6 svar

 1. Robban skriver:

  Jag har för mig att han lämnade pga prislappen. Efter en så stark första säsong ville han ha mer pengar och Oskarshamn betalade bra.

 2. Frippe skriver:

  Bra Skrivet Micke!

  Kanske dags för Ärligt att ta till sina namngivna källor och öppna en egen fanssajt

  Keep up the good work!

 3. Mikael Norén skriver:

  Vill man få bra källor att vara ärliga är det tyvärr enda sättet.

 4. Mikael Norén skriver:

  Ärligt, härligt att Du läser här ändå! Stefan, vet ej!

 5. Ärligt. skriver:

  Älskar dessa ej namngivna källor. Kan lika gärna vara min morsa som har sagt det och/eller något du snappat upp på en blogg.

 6. Stefan Nore skriver:

  Varför lämnade Evan VIK ”in the first place”?