NHL-meriterad scout om August Nilsson och Ingman hyllades i lokalpress i Karlskrona: ”De funkar bra tillsammans och Ingman absolut redo för SHL”

August Nilsson hade nummer 7 i KHK, men får byta nu... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick tala med en NHL-meriterad scout om August Nilsson, som alltså hämtats in från Karlskrona tillsammans med Josef Ingman.

– Väldigt nyttig back i och med att han är både skridskoskicklig och har bra storlek, svår att ta sig förbi och lätt att spela med.

– Väldigt allround, bra med pucken utan att vara flashig, funkar som komplement till någon ännu skickligare (som med Ingman i år och förhoppningsvis för er även framöver) eller som den mer spelförande med någon sämre back. Trygg tvåvägsback som man lär sig att uppskatta ju mer man följer honom.

– Jag tror nog han kan ta sig tillbaka till att bli en pålitlig djupback i SHL så småningom om han orkar hålla i koncentration och träningsnivå, de verktygen har han.

Hur har NHL-lagen sett på honom inför drafterna, varför inte tingad?

– Tror han är lite ”vanilj” bara, har ingen riktig spets på det sättet. Är inte någon som har de här riktigt höga höjderna i sitt offensiva spel, är inte elak eller fysiskt dominant, ”bara” hyfsat bra på det mesta.

– Är väl lite defensiv hårdhet som alltid kan bli bättre och att klara av att vara ännu lugnare med pucken under press.

***

VIK har ju alltså plockat två av topp-7-laget KHK:s topp-4-backar då även Josef Ingman tagits in, som dessutom spelade mycket i samma backpar som Nilsson.

Björn Skarpsvärd, journalist på Blekingesporten, hyllade tidigare Ingman i ett intressant blogginlägg, innan det var klart var backen skulle hamna:

…har varit lagets bästa back och nu står klubbarna i kö för att komma åt backen. Enligt uppgifter till bloggen står samtliga topplag i HA med utsträckt hand. Men det största intresset ska ändå komma från Brynäs. Är Ingman redo för SHL? Absolut. Grym på rören och bra blick. Men han ska ha en roll där det krävs ett offensivt spel.

***

Patrik Zetterberg har alltså gjort en inverterad ”Brynäs” och plockat två guldkorn som känner varandra från samma lag, dessutom från en seriekonkurrent.

Hatten av för den stölden som gör att VIK:s backsida faktiskt blir bättre.