Tankar efter artikel om VIK:s värvningsstrategi: Alltid bara fördelar att att enbart värva spelare sportchefen sett med egna ögon?

Många av dessa ska ersättas och Zäta har redogjort hur.

 

Peter Hoffström gjorde en intressant intervju med Patrik Zetterberg i VLT (rekommenderas att läsas!). Bloggen har skrivit om några viktiga bitar vad Zäta egentligen sa, med en kommentar. Dock var intervjun lång och ska såklart läsas i sin helhet.

Intervjun har diskuterats flitigt i sociala medier, så vi kan fråga oss vad Zäta egentligen sa?:

”Att ta in spelare som så fort som möjligt vill ta klivet upp till SHL är det enda sättet för VIK att själva ta det klivet.” 

Kommentar: Visst är det en väg, och kanske den enda vägen för den fattige, som inte har råd med vassa veteraner. Men då blir det möjligen kanske lite mer kortsiktiga ettårssatsningar med spelare som kan komma att se VIK mer som en mellanlandning. Örebro och Leksand kunde ju på allsvensk nivå tack vare externa finansiärer (ibland kanske med tveksamma metoder) behålla sina nyckelspelare år efter år.

***

”Den som får en förfrågan om att gå till SHL, han går till SHL. Allt annat är bullshit. Pengar är inte heller det viktiga, vi skulle nog kunna matcha vissa bud.” 

Kommentar: Då hade alltså inte Josef Ingman och Jimmie Jansson får några erbjudanden från SHL trots allt? Hur kunde i så fall Örebro och Leksand då behålla många av sina stjärnor år till år i HA?

***

”Ska man gå till SHL man ska gå nu, för då visar verkligen klubbarna att de vill ha dig. Kommer SHL-lagen i slutet av maj eller juni är det mer att de fått nej av tio spelare.”

Kommentar: En skarp signal till de som tänker vänta länge på SHL och vad Zäta tycker om att lämna VIK för att bli forward 13-16 i ett SHL-lag..

***

”Vi har väl inte råd med så många som Öhrn, som dock inte vara så jättedyr ändå.”

Kommentar: Vad ska man annars säga ur ett förhandlingsperspektiv med spelare på väg in?

***

”Jag stänger absolut inte dörren för nån import. Jag kommer dock inte köpa något osett.”

Kommentar: Kan vara en risk att inte lita fullt ut på de scouter man har. Det är ju omöjligt för Zäta, liksom för t.ex. GMs i NHL, att se alla spelare världen runt. Ibland måste man kanske ”chansa” lite och lita på sina kontakter, utan att ta det till NJ-nivåer. Se på att ECHL-fynd som Trevor Mingoia, Darren Nowick, Nolan Zajac och Kellen Jones. Bara i år i HA, vore ju synd att avsäga sig den chansen.

***

”Det finns transatlanter i Europa som jag har bättre koll på idag i våra grannländer som spelat några år på stor rink.”

Kommentar: Bara att EP-scouta för fullt på transatlanter i Norge, Danmark och lite i Finland då! Sagolika fynd kan göras där i nordamerikaner som fått köras in lite lugnare på stor rink, som typ Codie Curran och Jacob Lagacé.

***

”Nästa år är första året sen jag kom in där vi får börja på några trappsteg upp. Nu går de in och känner att de gör de och vill ta nästa kliv och göra ännu större skillnad.” 

Kommentar: Detta får vi inte glömma. Med nyförvärv som Ingman och Öhrn får man spelare startklara på en högre nivå än var nyförvärven var med Östman och Zetterberg med flera. Faktiskt.

***

”Vi är på väg att bygga något fantastiskt bra. Vi började om från nästan noll och att stabilisera klubben som helhet kommer ta fler år.”

Kommentar: Förhoppningsvis kan klubben nu börja bygga upp ett större eget kapital för trygghet. Man har ju också gjort enormt bra reklam för sig (både sportsligt och publikt) vilket förhoppningsvis kommer öka viljan att stötta och vara med kring VIK.

***

”Man ska inte bara se till det negativa. Antingen kan du se dig som ett offer i Allsvenskan i att SHL kan komma och ta dina spelare. Men vi ser det precis tvärtom. Vi ska vara nöjda att vi gör något väldigt bra här.” 

Kommentar: Bra Zäta! Konsten är att gilla läget, som GW Persson brukar säga. Allt annat ger bara onödiga energitapp som eldar för kråkorna.

3 svar

 1. Vanja Bergsköld skriver:

  Tycker Hoffström är bra. Varför ska man hymla om att Dahlbom varit riktigt dålig den här säsongen? Hade man inte envisas med att köra med Dahlbom i många matcher trots att vi hade Ersson hade vi kanske varit i allsvenska hockeyfinalen.

 2. VIKarn skriver:

  Nä, jag tycker precis tvärt emot.
  Peter Hoffström gjorde ett kanon jobb i vintras.
  Håller med om att han ofta vinklade intervjuer på sånt vis att han ville hänga ut Dahlbom.
  Fast han skriver/säger det han ser, är inte det en journalist ska göra, spegla sanningen, inte måla rosa moln.
  Kolla tex de matcher som kom runt jul, under JVM, när Dahlbom äntligen fick stå.
  Laget spelade helt plötsligt bedrövligt.
  Enligt mig pga att Dahlbom nästan varje match släppte nån billig puck i början på matcherna.
  Nu vill inte jag heller hänga ut Dahlbom på nått vis, men sanningen måste väl fram. Det är iaf elitidrott vi snackar om, inget sosse snack om att alla ska vara med.
  Platsar man inte får man söka sig till annat lag om man vill spela.
  Min syn på det hela.

 3. Örnen skriver:

  de här va en av de sämre artiklar du skrivit om.
  Peter Hoffström har en tendens att försöka va bra på att göra intervjuer men han vinklar och letar ofta Ja han letar ofta fel eller något man kan slå ner på ex efter en match där man förlorat letar han synda bockar typ Dalbom va han så kritisk på så jag fick klumpar i halsen där han även gick så långt att man de spelare man intervjua fråga han typ rakt ut gång på gång när Dahlbom står blir ni nervösa och när han står spelar ni skit .
  och nu ska en intervu smuts kasta viks värvnings profil herre gud .
  Örebro och Leksand kunde ju på allsvensk nivå tack vare externa finansiärer (ibland kanske med tveksamma metoder) behålla sina nyckelspelare år efter år. ja för de hade Lömska agendan att stänga skolor köpa tegelstenar för miljon belopp samt ha finansiärer där man lurar folk
  skattemyndigheter mm .
  Vik gjorde samma skit senaste 10-20 åren man värvar för pengar man inte har går i KK sätter föreningen på spel .
  VIK-SPELARNAS LÖNER (FÖRE SKATT)
  Jeremy Williams 102 400
  Jakub Cutta 82 830
  Ville Korhonen 82 343
  Vitali Koval 73 059
  Jonas Fransson 72 971
  Jan Urbas 51 640
  Niklas Lihagen 50 000
  Johan Jonsson 40 000
  Fredrik Johansson 39 000
  Charlie Cook 31 310
  och nu blir några upprörda Över att Z uttalat sig om hur de vill värva spelare !