Nick Angell om silly & PP i Karlskrona: “Jag försöker tipsa NJ och skrattar gott då man försöker jämföra statistik från olika ligor”

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen har redan alltså fått fin kontakt med tillmötesgående prestigevärvningen Nick Angell. När vissa struntar i att svara överhuvudtaget är det såklart extra kul när en sådan meriterad spelare verkligen tar sig tid.

Samma gäller exempelvis Jeremy Williams. Riktigt bra killar på och sidan av isen som förhoppningsvis kommer bidra till att skapa ett starkt l-a-g i 14/15. Med tanke på hur bra flera av de allsvenska konkurrenterna värvat kommer man inte ha råd att inte ha en klockren lagsammanhållning för att VIK ska nå SHL.

***

Lite mer Nick Angell:

Hur är det där borta i Minneapolis? Sommaren i Västerås har varit iskall hittills…

– Vädret här liknar Sverige men är lite mer extremt, lite varmare på sommaren och lite kallare på vintern. Det ger fyra riktiga årstider, berättar Nick.

Du som är en rutinerad spelare som spelat på många ställen, hjälper du VIK-ledningen med scoutning av spelare?

– Jag låter Niklas veta om det finns några intressanta spelare tillgängliga men det är upp till honom att fatta ett beslut. Minnesota är en stor hockeystat så det finns en hel del killar här men det är svårt att hitta den rätta.

– Jag hör alltid fansen jämföra statistik mellan olika ligor och det får mig att skratta gott. Vissa killar är bra i AHL men kan inte göra något i Allsvenskan. Vissa killar kommer från ECHL eller college (NCAA) och har stora år. Min poäng är att det är svårt att förutsäga hur en kille kommer att reagera på den stora isen, den annorlunda spelstilen och domarnas bedömning. Det blir en annan kultur helt enkelt.

– En genomsnittlig bedömare skulle säga att om en kille går till större is så måste de vara bra skridskoåkare. Så är det i vissa situationer, men inte alla. Några av de bästa spelare jag spelat med var inte supersnabba men de var supersmarta i spelet. Min poäng är att jag är säker på att Niklas är ute på marknaden och han kommer att värva en kille när det är rätt passform för laget och en av de viktigaste sakerna är att hitta rätt personlighet.

Vill du spela med Jonas Emmerdahl? (fråga från kommentatorsfältet som Nick själv såg. Uppenbarligen har redan Nick hittat till Centralen).

– Det är inte riktigt mitt val. Det är tränarnas val plus att jag har inte spelat med någon av killarna innan med undantag för Fredriksson.

Ytterligare en frågan från kommentatorsfältet: Är du mer av en playmaker eller skytt?

– Tja, det beror på vem jag spelar med. Jag har varit en skytt i det förflutna, men förra säsongen hade vi två riktigt bra skyttar i Smotherman och Bergström (i Karlskrona). Så vanligen i PP försökte jag bara att dra spelare till mig så jag kunde passa pucken och ge de killarna tid och rum så att de kunde skjuta pucken, säger Nick avslutningsvis.

***

Frågan är hur det kommer bli med VIK:s power play för Nick? Williams är ju en solklar skytt som kommer älska att bli serverad för direktskott. Annars finns just nu ingen solkar skytt vad vi vet i dagsläget förutom Johner, som öst in mål i power play de senaste åren.

Återstår att se hur bra skyttar/spelfördelare exempelvis Davidsson, Montpetit och Mastomäki visar sig vara. McGrath & Fornataro kan båda skjuta men får nog karakteriseras som playmakers först och främst.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://37.media.tumblr.com/5cf558a7848edd02b1087c1a56f58346/tumblr_n50kt5sbej1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral @gsurunken För mig klart att han efter starka säsongen 18/19 är välkommen tillbaka. (Liksom han var… https://t.co/wFlLcm3qXs

SvaraRetweetFavorit
RUNKEN - AvatargsurunkenRUNKEN

@VIKFanCentral Jag hoppas framförallt att vi slipper höra snacket runt jul om att fokus ligger på att hitta en anna… https://t.co/eINMYt6lkI

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Ornie1939 Ja, här blir det viktigt att Paananen tar tag i det direkt. Som sagt var det bättre 18/19 här. Hade tex… https://t.co/LAF56Omh45

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Man brukar säga att ränderna aldrig går ur, så det här är oroväckande. Jag hörde att han hade minime… https://t.co/0brf0N6w13

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto