Nick Hutchison upp i poängligaledning försäsong efter AIK och skiss på möjliga formationer längre fram mot seriestart

Engstrand gjorde ett vackert mål och Hutchison (höger) gjorde tre vackra poäng mot Almtuna. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

9 svar

 1. örnen skriver:

  står att vik har 2 matcher kvar stämmer detta?
  Kommande matcher:
  7/9 AIK-VIK i Nynäshamn
  15/8 VIK-Almtuna IS i ABB Arena
  jag skrev tidigare att vik har typ 3 spelare som jag tror de får svårt denna ses i vik trots mycket speltid dessa är för mig 10-15 % efter de andra just nu .
  Alexander Lindelöf , Gabriel Kangas , Jimmie Jansson Lorek Isac Skedung de 2 sistnämnda vill jag inte ta in här riktigt men av de jag sett så väger dessa lite för nätta i närkamperna och har gjort i mina ögon lite misstag på isen jag inte sätt tidigare men detta kan bero på att vik steppat upp med en bättre defensiv av många andra i laget . jag tror vik kommer behöva värva 1 back och 2 forwards till fram till jul . men detta är bara hur jag ser på försäsongen.

 2. Kalle skriver:

  Håller med många andra. Lindelöf hänger inte med. Han är en dominant spelare på div 1 nivå, men i HA funkar det inte riktigt. Han behöver för mycket tid. Samma sak som vissa spelare kan dominera i HA men funkar inte i SHL. I övrigt tycker jag årets upplaga ser väldigt intressant ut. Möjligen att en def back saknas lite. Och en beprövad målskytt.

  NJ är det bästa som hänt klubben sedan han var sportchef sist. Han är en man med kompetens och tvekar inte att göra det som krävs för att laget ska prestera.

 3. Kangas? skriver:

  Tvek varför Kangas (0-0-0)fick vara kvar i VIK, dock fin defensiv och jobbar hårt. Såg matchen i Hallsta bra match av VIK annars!

  • E skriver:

   Ung talangfull spelare som har potential att bli riktigt bra, typiskt vik att annars släppa honom sen blommar han ut i något annat lag och blir en SHL spelare, är väll bara bra att vik satsar på honom då han förmodligen är väldigt billig i hans unga ålder.

  • C skriver:

   Om hockey bara fick ut på att göra så många mål som möjligt så ställer jag mig också frågande till Kangas, Skedung och någon mer.

   Nu handlar det ju även om att inte släppa in mål och där har du svaret på varför NJ satsar på bland annat Kangas.

   +5 förra säsongen i spel 5-5 trots mest spel i 4 linan. (VIK som lag gick minus 25 mål) Gör alltid sitt jobb 100% och är riktigt bra i boxplay.

   Ska man möta seriens bästa offensiva spelare vill iallafall jag ha riktigt bra defensiva spelare på isen. Är man poängkung spelar man inte i VIK om man även är bäst defensivt. Är väll bara Kryger i hela serien som har båda egenskaperna på toppnivå och han spelar ju bara i allsvenskan av sentimentala skäl.

   Vi måste nog kunna kosta på oss en 4 kedja som inte behöver göra mer än 15p var på 50 matcher men som istället kan plocka ner de andra lagens toppspelare plus att slita i boxplay.

 4. Mats i wien skriver:

  Som du tidigare sa, finns kanske ett litet hopp att Berglund spelar , Skulle Lyfta laget
  Annars har du präsenterat bra femmor

 5. Andreas skriver:

  Tycker dina femmor ser bra ut. Lindelöf hade jag dock kolla på att låna ut om han ej vill bryta kontraktet. Tycker inte att han alls hänger med i spelet.
  Hadobas är en framtids spelare så han lär man ge tid så tror jag att han kommer vara en topp spelare

  • Icing skriver:

   Förstår varken kritiken mot #66 eller framtidastron för #32…visst Lindelöv gjorde ingen topp prestation förra året men vem av backarna gjorde det även om vissa (#33) lyfte sig när finnarna kom in.
   Tycker #66 ser mycket bättre tränad och påkopplad ut denna säsong än förra och händerna är bra mycket bättre än #32 …kan bara vaksamhet och fötter höjas är jag övertygad om att han är än bättre back än vad #32 kommer vara.
   Visst.. exotiskt med en ungrare från juniorleden men tycker inte han har tempot i sig.. är stark i kroppen men alldeles för långsam.
   Forza 💛🖤