Genombrott för Hannes Hellberg då 04:an imponerade både spel- och poängmässigt mot AIK och även islossning för Gersich & Engstrand men annars blek insats

5 svar

 1. Patrick skriver:

  Jag är stensäker på att tränarna vet hur dem ska använda Kangas, han kommer att spela i 4 linan och det vet Kangas. Men vid skador och annat går det att stoppa in han i en topp lina några matcher. Kangas är mer ödmjuk i samma ålder men Brome är mer ödmjuk nu o en bra spelare. Dem spelare som kommer långt och är framgångsrika dem har koll på vad dem är bra och dåliga på.

 2. M skriver:

  Skulle inte bli ett dugg förvånad om Kangas lämnar västerås och gör samma resa som Mathias Brome’ , det går nästan skrämmande likt….

  • C skriver:

   Skulle vara intressant att höra att en utveckling på vad VIK kan göra för att Kangas ska slå igenom?!

   Jag ger min syn så länge.

   Mattias Brome var en talangfull missnöjd ung spelare som ofta var arg och irriterad och inte alls hittade rätt i Västerås. Anledningen var förmodligen dels att han inte fick ut sin offensiva potential men som han sagt själv efteråt så var det först senare han förstod vad allt handlade om med kost mm om man ska leva på sin idrott. Han var vilsen i Västerås och det var knappast bara på planen.

   Gabriel Kangas gjorde en kanonsäsong förra året och verkade iallafall så väldigt harmonisk. Han har förstått vad det handlar om och är professionell. Trots massor av speltid så blev det ”bara” 15 poäng på 47 matcher vilket säger en hel del och ja, mycket 4 kedja men det var också där han gjorde de flesta poängen.

   Han har fått chansen högre upp så och då och det har snarare blivit mindre poäng då.

   Visst, Kangas vill helst spela offensivt men han har förstått och landat i att om han gör ett kanonjobb över hela banan så är han en ganska bra allsvensk hockeyspelare men ska han vara en offensiv pjäs så får han gå ner i div 1. Han är dessutom riktigt bra i boxplay.

   Har du rätt i att han blommar ut någonstans så är det hatten av men det lär knappast hända. Blir varken landslaget eller topp i någon poängliga för honom men en riktigt bra rollspelare i SHL om något år.

 3. C skriver:

  Angående Kangas så är det nog ganska givet att han och Skedung kommer utgöra stommen i vår 4lina men det jobbet kan han redan så det är nog en blandning av att han får ”chansen” nu i träningsmatcherna och att andra nya spelare kanske får börja i 4de som en liten markering att man får jobba sig in i laget.

  Kan sätta en skaplig peng på att Hoffbauer blir Skedung och Kangas 3djelänk i checkingline när serien väl startar.

  Tänkte också på att Hellberg kanske skulle testat istället för Dimytriv i förstalinan. Oavsett så ska han upp i hierarkin omgående och få någon passningsskicklig center bredvid sig.

 4. Espen skriver:

  Fattar inte heller vad Kangas gör i 2a kedjan! Han ska vara i 4 e! En ny spets forward skulle sitta fint där i 2a kedjan