Niklas Johansson om Björklund och Leisenring: ”De påminner till viss del Niclas Lundgren och Eric Himelfarb”

Christoffer Björklund byter grönvitt mot gulsvart… FOTO: Rune Åhlén (c)

Undertecknad hade ett mycket intressant möte uppe på VIK:s kansli på måndagseftermiddagen. Klubbchef Anders Eklund hade bjudit in mig till ett hockeysnack där även sportchef Niklas Johansson deltog.

Första samtalsämnet var ju givetvis värvningarna av Christoffer Björklund och Brady Leisenring.

Vad är det för killar du värvat, Niklas?

– Christoffer är jäkligt spelskicklig och snabb på rören. Påminner faktiskt lite om Niclas Lundgren, då han ofta vinner pucken i man-mot-man-dueller, säger Niklas. Han har spelat power play i Tingsryd och är en bra passningsspelare.

Är Brady Leisenring en tänkt ersättare till Broc Little?

– Litegrann kan man säga, men Liesenberg jobbar lite mer över hela banan och är en bra skytt. Liesenberg är också lite snabbare på rören än Little, säger Niklas. Han påminner lite om Rögles (Eric) Himelfarb.

– Han är ingen som åker runt och smäller på, men han vågar gå in i ”skiten”. Det är dock ingen dubbelpassare, säger Niklas.

Han har ju inga bra ”stats” Nordamerika… Hur ser ni på det?

– Ofta är det svårt för spelare av den storlekskategorin i NHL och AHL. Ofta får dessa collegekillar chansen några matcher i AHL under sin sista collegesäsong. Funkar det inte där blir de ofta till slut slussade till Mellaneuropa av sina agenter, menar Niklas.

– Många agenter är inte så bra, utan sådana här killar kan blir då kvar i lite mer okända ligor, menar Niklas.

***

Man tänker ju direkt på spelare som Josh MacNevin och Dustin Johner som både tagit vägen via att vara ”bortglömda” i tyska andraligan till att bli firade stjärnor i Sverige.

***

Snart mer om det högst intressanta mötet med de mycket öppna och tillmötesgående ledarna i VIK. Det känns som det är mycket intressant på gång i VIK…