Nuet påverkar framtiden och vice versa – koll på kontraktsläget inför 23-24: Fem spelare under kontrakt efter Björklöven och inför Mora och Kristianstad

Slutspurten blir oerhört viktig för Nick Albano och några till. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

11 Responses

 1. Alkemisten skriver:

  a fram och utveckla talanger
  VIK är rakt igenom värdelösa på att ta vara på bra spelare.
  Det är lättare att komma fram i en SHL klubb än i Västerås
  Gör en jämförelse med Örebro i huvudsak.

  U16(07:or) ÖHK har 4 08:or samt 2 09:or med i laget, VIK har en 08:a, både VIK och ÖHK är med i SM sluspelet.

  J18(05 och 06), VIK harvar i J18 Region Väst Fortsättningserien, ÖHK spelar i J18 Nationell Södra.
  VIK har släppt fram en 07 att spela en match på Våren, ÖHK 6 spelare som spelat mer än 7 matcher på våren.
  Mer än 10 spelare i U16 är bättre än dom spelarna som finns i J18
  Snacka om stängda dörrar

  J20, mer eller mindre meningslöst att jämföra då VIK släpar hit överbliva sista års juniorer som blivit över i andra klubbar hellre än att släppa fram J18 spelare

  Så näste man att sparka bör vara Hellas
  Börja bygga om Juniorverksamheten med tränare utifrån.
  Låt det kosta en eller annan krona, det är mindre risk att sätta sama budget på juniorversamheten som SHL klubbarna än att slänga bort bort pengarna på gamla trötta SHL backar.

  • Johan skriver:

   Läs och begrunda sanny Lindströms krönika från 23/2 i expressen, men först
   J18 harvar och Örebro i nationell.
   Visst , men vik j18 hamnade på direkt under streckat på samma poäng, målskillnad och tappade nationell platsen på förre gjorda mål.
   Mot örebro vann vik hemma och förlorade borta, jämnt så.

   Sanny föreslår
   Fel klimat i svensk juniorhockey
   Det är dags att begränsa och reglera antalet underåriga spelare i respektive juniorlag i de nationella serierna. Det skulle bromsa upp flödet av spelare, göra systemet mer trögflytande och dra ner på den stress och hets som finns bland framför allt föräldrar.

   Det skulle göra respektive juniorlag och serie bättre och lösa mycket av den problematik som vi faktisk har idag i svensk juniorhockey.
   Det är relativt få spelare som kommer upp som underårig, gör skillnad och tillåts spela i en betydande roll. Många får speltid, ibland uppemot tio stycken per match, för att se och lära för att på sikt kunna göra det bra.
   Sätt en gräns på tre, fyra underåriga spelare per lag och match.
   Det skulle inte bara stärka upp J18- och J20-serierna utan även hjälpa de äldre pojklagen där kvalitén bara blir sämre och sämre som en följd av hur åldersstrukturen ser ut.

 2. Icing skriver:

  Vad händer med ”Bulan”?… kanske dax för Markus Ljung att vända hemåt efter en lite svajig säsong i Lhc…
  Spännande tider men först förhoppningsvis slutspel.
  Forza 💛🖤!!

  • Mbo skriver:

   Markus Ljung är nog tilltänkt som 1a center i LHC nästa säsong och lär inte vara aktuell för varken allsvenskan eller VIK

  • Pelle skriver:

   Var är Rasmussen någonstans? VIK har inte haft någon riktigt bra återvändare sen Julles och Loppans dagar.
   En orsak är väl att Sverige har dammsugits av Nordamerika, och SHL skrapar upp allt av värde från HA.

 3. C skriver:

  Bra genomgång som vanligt. Kollar vi mer bakomliggande statistik så är Skedung nog värd väldigt mycket kontra krona han har i lön. Tror vi behöver bygga ett lag där både tredje och kanske även fjärdecentrar kan hoppa uppåt i hierarkin när skadorna/avstängningar uppstår. Där har Mora och Löven lyckats utmärkt. Kalle Östman typer alltså. Man spelar där tränaren säger och ger allt oavsett kedja och roll. För mig kvalar Skedung in där eftersom han är bäst i laget defensivt enligt statistiken men kan hålla ihop en kedja offensivt under en begränsad period.

  Bergman och Kangas ska hållas kvar till nästan varje pris. Kangas är lite av en ny kulturbärare i laget med uppoffrande spel och en fin utvecklingspotential offensivt.

  I övrigt så ska iallafall halva laget bort så vi får en känsla av ”nytt och fräscht. Jag gissar att Jansson/Fryklund/Z alla blir kvar av flera skäl där främst den höga potentialen ihop med familjesituationer mm avgör. Ingen av dem lär få nått SHL anbud.

 4. Musse skriver:

  Hittade klippet när Aronsson presenterades. Klokt av Z att skriva 1 år. Synd att han inte gjorde det med Alex och Eriksson. Hade varit bra med facit i hand.

  • C skriver:

   Eriksson fick sitt kontrakt samma dag som NJ anlände till kontoret så det är lite oklart runt det. NJ har säkerligen godkänt den värvningen. Kändes dock bra just då för han var bättre när han kom från IKO än vad han varit efter kontraktet.

   • PeGe skriver:

    Tror det var så att man var tvungen att välja på att släppa Eriksson tillbaka till IKO eller skriva kontrakt med honom. Sen att man skrev på två år är ju en annan femma.

 5. Musse skriver:

  Har inte Aronsson kontrakt över nästa säsong? Trodde han fick ett tvåårskontrakt.

 6. robert Jonsson skriver:

  Lehterä verkar vara en mycket klok och sansad coach och han verkar ha spelargruppens förtroende så att behålla honom borde vara prio 1. I intervjuer talar han om laget som helhet och han fokuserar på rätt saker ( inget energitapp på grund av fokusering på dåliga domarinsatser).
  Får han fortsätta sätta sin prägel på laget med sitt lugn och sin fasthet så kan det bli en riktigt trevlig avslutning i slutspelet.