Ny fart i insamlingen, Youds fortfarande troligen på marknaden & expert om Moras nye Brett Palin

Vem ska ersätta Luca Caputis nätnärvaro?Blir det en intern eller extern lösning på det? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Kampanjen #BliViktig rullar vidare och det har tagit ny fart. På bara några dagar har det fyllts på med 40 000 kr och 30 nya eller gamla givare har bidragit. I skrivande stund har 195 personer bidragit med 140 366 kr. Det räcker nog till en 1-2 månadslöner för en bra back eller powerforward.

Men för att det ska bli riktig fart behövs flera personer helt enkelt. Det borde gå att mobilisera 300 till kan man tycka. Kanske kan ispremiären ge en riktig boost i antalet givare? De som givit har hittils snittat 720 kr per skalle och är således inte snåla.

***

Som MrMadhawk.se skrev tidigare var backen Ben Youds på marknaden, vilket han fortfarande ska vara. Enligt uppgifter har han en svensk agent och han vill troligen till Sverige, men det kan även bli Finland enligt goda källor.

Youds skulle kunna vara en back för VIK om det inte vore för prislappen som alltså ska ligga runt 100 000 Euro netto för en säsong. Bra hockeyspelare är dyra.

***

Brett Palin är ett hett backförvärv i Mora. Centralen fick ett utlåtande från en mycket meriterad källa:

– Gillade honom mycket, har sett honom både i Tjeckien och Wolfsburg. Alla hyllar hans karaktär. På isen är han väldigt stabil i egen zon. Det är mycket svårt att komma runt honom. Palin försvarar sin sida av isen väl och håller sin position. Hans fötter är dock bara genomsnittliga (smidigheten och rörligheten) men han ser till att inte hamna i många ”footraces” och hans spel lider inte av det alltför ofta.

– Palin är inte en flashig offensiv back på något sätt men han får pucken ur egen zon och jag tror att han till och med kan vara en tillgång i power play. Palin har ett hårt och välriktat skott och gjorde sina poäng i Chomutov och Wolfsburg. Kan nog lira i andra enhetens power play som en högerskytt, men kanske till och med högre upp.

Han erbjöds inget nytt kontrakt av sin gamla DEL-klubb?

– Korrekt, han erbjöds inte ett nytt kontrakt, men han tänkte återvända till Nordamerika av familjeskäl. Han hade ett dock ett bra erbjudande från en annan DEL-klubb ett tag.