Nya rörliga och passningsskickliga VIK är på gång inför slutspelet efter stark seger mot skickliga Mora – Bohm, Speers & Co. börjar visa varför de har tunga meriter

Blake Speers gladde återigen. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

25 svar

 1. Pontus skriver:

  En fantastiskt härlig match igår, gillar det mesta just nu med VIK. Men helt ärligt kan jag inte förstå dessa Lindelöf hyllningar och att han spelat upp sig!?! Killen kan ju inte åka skridskor och är alldeles för vek i närkampsspelet. Hadobas går före honom varje dag i veckan (och alla andra backar oxå). Fortsätter de spela Lindelöf kommer det kosta mål bakåt. Snälla kolla killens skridskoåkning….katastrof dålig.

  • Simon skriver:

   Håller med, Lindelöf håller inte!

  • Red line skriver:

   Tycker ni är lite väl hårda nu. No. 66 har spelat upp sig och det är han som ligger bakom 1-0 målet. Hoppas han kan fortsätta förbättra sig. Gunnarsson däremot platsar inte

   • Observant skriver:

    Håller med Redline. Lite väl hårt. Lindelöf är bästa pp backen. Bakåt finns andra som är bättre dock. Alla behövs i olika roller. Även Alex.

    • Mr H skriver:

     Observant, Redline – mitt i prick.
     Men när slutspelet börjar så är det på liv och död. Då måste alla slipa sin skärpa ännu mer.

 2. Peter T skriver:

  En eloge till Max Strömber-Melin, de två nyförvärv han har vart ned och scoutat, har väl fallit väl ut, satsa på att behålla Max tycker jag.
  Då har vi två hockeynördar som scoutar.
  Måste också nämna skillnaden i självförtroende som spelarna utstrålar nu i beslut på isen, passningsspelet, försvarsspelet osv, vart kom det ifrån?
  Helt otrolig skillnad från när Pannan coachade.

  • Mr H skriver:

   Peter T – bra uppmärksammat med Strömberg-Melin. De behöver feed-back. Särskilt om det är något de lyckats med.

 3. Stenberg skriver:

  Stort grattis Micke till priset som Årets VIKsupporter! Vi följare här på bloggen har hängt med på din känslomässiga berg-och-dalresa under spelåret, ibland har det behövts säkerhetsbälten t o m. Otroligt stimulerande att kl 24 vid matchdag gå in och läsa dina initierade reflektioner från matchen
  Få se om Mikael Eriksson signar upp sig igen som följare…Bloggen utmärkt informationskälla för de officiella experterna runt Hockeyallsvenskan

 4. Pelle skriver:

  Jag kände inte till att det fanns något som hette ”Årets VIK-supporter”. Kanske är en sociala medier-grej, och därför har jag inte sett röstningen. Grattis ändå! Jag hade röstat på dig.

 5. rune skriver:

  Grattis Micke! Vore skoj att fota någon match senare i slutspelet. Vi hörs.

 6. Mr H skriver:

  Tung vinst för VIK!
  Fint släpp på sista 2 passen i PP innan 1-0 på direktskott, Svensson! Så ska det se ut.
  Ett tag kunde man tro att VIK skulle ha flyt med domslut. Hur många chanser ska Persson från Mora få? 1-1 i alla fall..
  Lite längre fram i matchen powermål från ”Lill-Flygis” Bergman, 2-1.
  Så, naturligtvis är det inspirerande när backspelet ser ut som det här. Vi alla undrar säkert vad VIK kan som bäst. När det blir slutspel – då vet vi att tempot kommer att skruvas upp. Hur klarar vi det?
  En klassiskt välbesökt match i Rockis – då kommer aldrig publiksiffran innan 21.00.
  Slutsåld, eller inte.
  Inför säsongen tippade jag VIK mellan plats 3-8. Klarar de 8:e, så är det ruggigt bra gjort. KIK är färdiga och spelar bara placeringsmatch.
  Då skulle vi kunna få Hästen, eller AIK. Intressant. AIK har lättaste lottningen inför sista omgången. AIK har så här långt inte fått ihop något superbra försvarsspel.
  Ska inte jinxa, men kanske att det kan var något för oss, om vi klarar KIK, och får tillbaka lite folk..
  Skador – och frånvaro/sjuklistan har inte varit rolig att se. Gissar att Fryckis ej spelar denna vecka, men troligen Skedung. Hadobas kanske också kan snart. Kangas?
  Det ser riktigt spännande ut!
  Avslutningsvis – grattis Mikael!!!!

 7. Olle skriver:

  Noterade också att #56 är ojämn både i matcherna och från match till match? Hur kommer det sig? Ibland SHL-nivå men allt för ofta slarvig och ”farlig” med pucken. Något för coacherna att greppa nu.

 8. C skriver:

  Att ha en offensiv och en defensiv back i varje backpar borde väll vara ganska givet egentligen och ändå har vi inte spelat särskilt mycket den här säsongen. Backsidan ser otroligt mycket bättre ut just nu. Backarna som är borta saknas INTE.

  För er som älskar hockey i allmänhet kan jag verkligen rekommendera att titta på lite klipp från Almtunas match mot ÖIK igår. Kolla direkt efter alla 3 periodpauserna så får ni med allt väsentligt. Svensk hockeyhistoria skrevs i Uppsala igår och visst kan man vara bitter över att det inte var i Västerås men vafan, ibland är hockey bara så underbart.

  • Mr H skriver:

   C – det är inte slutspel än. Vi behöver nog få backspelet att lyfta lite till framöver. Tror Du inte det?
   Men , det här var en tung seger, och visar vad nya tränare kan göra.

   • C skriver:

    Mr H
    Absolut, backspelet både kan och behöver lyftas mer men tex Bohm och även i viss mån Jardeskog har blivit bättre både offensivt och defensivt sen Lehterä kom. Jansson slarvar mycket mindre bakåt nu, Albano ser väldigt vass ut med pucken och Lindelöf känns lite på G igen. Jag tycker alla 6 backarna alla har lyft sig den senaste tiden (Östman är väll samma ioförisg men det är ju bara bra).

    Är väll mest våran dyraste back jag syftar på som kan stanna kvar utanför laget helt den sista månaden. Låt Hadobas vara 7 back eller slå sig in bland de 6 som spelade igår och ge konkurrens.

    • Mr H skriver:

     C – jo det är klart. Det här var ett mycket bra test för de Du räknar upp. Håller med om det mesta. Den dyraste backen – frågan är om tränarna kan få honom att gå bättre också. Eller hur han får det med speltid. Fina signaler är det, om vi skulle kunna klara av att hålla nollan en gång, t.ex.
     Varför inte i nästa match!!!

  • Pelle skriver:

   Det brukar vara 2 pauser, eller var det de som var hockeyhistoria? Hehe.

 9. Kämpa skriver:

  Bra kämpat och bra med vinst grabbar!
  Så imponerad av nya tränare som fick laget att vända. Är kunden ett nytt lag.
  Som du skriver är det ju samma spelare som Z värvat, som nu är bra. Sista gången en tränare som Paananen är i klubben, saknade ju all form av kunskap om att coacha.
  Kämpa på nu grabbar och gå långt nu i playoff/slutspelet och helst till SHL!

 10. Musse skriver:

  Albano, ohotad bäst på banan. Vilken lirare och som han löser problemen i egen zon! En 10:a i matchen. Wow, signa snabbt nytt kontrakt NJ.

 11. C skriver:

  Stort grattis Micke! Mycket mycket välförtjänt!

 12. Observant skriver:

  Stort Grattis Micke till utmärkelsen!

 13. Bozo skriver:

  Många negativa trender som brutits nu. Vet inte när VIK gjorde en bra gratismatch senast heller.

  Sedan med den spelarbudget så hittar man alltid några spelare som lär platsa.