Tillbaka i gamla synder & 15 minuters hockey räckte inte i Kristianstad: Hoppas den ”vilan” gjorde gott inför Vita Hästen match 1 – men hur ska Lehterä överhuvudtaget få till PP?

Kan Lehterä på något sätt snabbt livrädda VIK:s döende PP? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

19 Responses

 1. Mr H skriver:

  Hästen: Marcus Eriksson och Eric Ullman spelade ej sist. Problem med ryggarna. Eller så vilade dessa två. Eric Borg såld sedan tidigare.

 2. Mr H skriver:

  Tja, det går inte med för många borta, samt en riktigt superjobbig resa.
  Det här hade varit en perfekt match att testa en lite hårdare och mer disciplinerad defensiv samt att spela tråkigare, för att få ta en säker vinst med 2-0 istället. Spela mer vårdat utifrån det material som finns att tillgå, och att få kunna hålla nollan en gång. Det hade gett oss mera tid och 2 hemmamatcher istället. Nu tog soppan helt slut i tredje. Jansson blandar och ger. Albano o Jardeskog gick back. Dower och Aronsson likaså.
  Hur ska orken komma tillbaka igen? På två dagar? Nu när det blir skarpt läge så kanske VIK har kvar ork i alla fall, kan man ju resonera.
  Lehterä har naturligtvis gjort ett ruggigt bra arbete, och truppen kanske börjar bli sliten av denna spurt-frenesi!
  AIK vek sig hemma mot Tingsryd – de hade varit perfekta att möta. Vita Hästen stal en hel 3.a borta mot Mora. Det är riktigt bra gjort, bra för deras moral. Då fick vi dem istället, och måste stjäla en av två borta, förutsatt att vi kan klara matchen på söndag.
  Det ryktades att Skedung blev förkyld, men skulle vara spelklar. Han måste spela! VIK behöver lite tid nu, som det känns, om inte Fryckis får på sig rören än. Hadobas, Kangas och även Bergman är frågetecken. Alla behövs, och det kan avgöra det.
  VIk måste studsa tillbaka, och hitta vapen i PP fort nu. Defensiven måste limmas ihop. Det blir spännande!!
  I övrigt – gratismatchen gav över 1,15 miljoner till klubben!!!

  • C skriver:

   Lehteräs facit på hemmaplan.
   5 matcher 13 av 15 poäng.

   Lehteräs facit på bortaplan.
   6 matcher 4 poäng av 18

   Var nog inte bara inställning mm igår utan det gick väll som det skulle om vi följer statistiken hittills tyvärr.

   • Mr H skriver:

    C: Mora och Löven borta bland annat. Bra domare ibland också.
    Vi kanske kan söka dispens för att få spela den ena av bortamatcherna mot Hästen hemma? Hehe…

   • Stenberg skriver:

    Så här ser det ut i de senaste sex matcherna: F-V-F-V-F-V-F och om vi fortsätter pss så kan vi förvänta oss V-F-V i nästa tre. Vad kan gå fel?

    • Mr H skriver:

     Stenberg: Ja, trender som verkligen håller i sig. Den är bra och behövs nu.

 3. patrikH skriver:

  Jag brukar nästan alltid tycka att Micke fångar skeendet helt perfekt, när det gäller kritiken av Svensson håller jag helt med, men Dower Nilsson förtjänar absolut inga 5 puckar. Han är som C påpekade alldeles för svag bakåt, ligger inte rätt i banan helt enkelt.

 4. Jag skriver:

  Kämpa på nu mot Vita hästen och vinn VIK!

 5. Mats i Wien skriver:

  Helt Rätt Misse, Laget har spelat med press på sig sen December, inget har fungerat, Nu börjar slutspelet Det är då laget ska vara bra.

 6. Sudden skriver:

  14 vinster till krävs för SHL, det är bara att koncentrera sig på byte för byte, period för period och en match i taget. Inte ta ut nåt i förskott, inte lyfta blicken mer än upp till sargkanten, steg för steg så kan det här gå vägen

 7. C skriver:

  Liam Dower Nilsson må vara kul att se framåt men han har kostat många baklängesmål i år, aldrig på bristande arbetsinsats utan på att han går bort sig av okunnighet helt enkelt. Inne på 3 bakåt igår. Han är ju här för att se å lära lite men det är knappast en tvåvägscenter vi lånat tyvärr.

  Sen var det nog ganska avgörande att man vilade JG igår. Vi har kanske seriens hetaste målvakt just nu och det var nog rätt att låta honom vila med tanke på att han kommer stå resten av matcherna under säsongen men man ser en oerhört stor skillnad i försvarsspelet när han är borta. Vi pratar alltså inte bara enskilda räddningar nu utan helheten.

  • Mikael Norén skriver:

   Vad gjorde Dower för fel på målen bakåt? hade inte tid att studera det.

   • C skriver:

    Okej, de 3 målen Dower var inne på bakåt.

    1-2 Kristianstad. Rent otur för VIK, KIKs back skjuter på Lunsjös klubba och pucken hamnar turligt i slottet. Det som är mindre ”otur” å mer oskickligt är att där är det helt soprent på VIKare trots spel 5-5. Dower har tagit en back plats och i normala fall är ytan i mitten en plats Centern ska ta i första hand. Hårt att säga att det är Dowers fel här men man hela 5an kunde gjort det bättre i försvaret, dock mest otur.

    3-3 VIK trycker på men alla 3 forwards hamnar i höjd med motståndarnas mål samtidigt. Det ska inte hända i det läget, KIK vinner pucken och då tar Dower ett felskär och ramlar. Ingen av 3 forwards är ens nära att jobba hem i tid. Det är därför KIK kan lira rysk klapp klapp hockey i 3-2 med 3-4 passningar å öppet mål. Med en spelare som tex Isac Skedung uppstår aldrig de här kontringslägena för då hamnar man inte med alla 3 forwards för högt.
    Dowers fel? Ja i allra högsta grad. Juniorspel i anfallszonen.

    3-4 KIK kontrar efter VIKs PP. 2 backar är med hemåt och Dower kommer hem som tredje man. Sen tar han punktmarkering på en KIK spelare som åker bort från slottet och drar med sig Dower så att puckförande spelare får ett rött avslut mitt i slottet. Här beror det väll lite på vad man sagt från tränarhåll men man låter ändå KIK få skjuta mitt i slottet och att Centern täcker den ytan är nog mer vanligt här.

    Sammanfattningsvis kan vi säga att alla 3 målen nog kunde undvikits men där man verkligen bjuder på 3-3 målet genom att släppa säkerhetstänket bakåt helt när man anfaller.
    Tråkigt att gnälla på att en inlånad junior men i VIKs seriespel slutade Dower på
    32 matcher 16-24 -8 Det lånet har kostas oss endel poäng jämfört med att ha tex en till Skedung där som slutar på
    40 matcher 23-12 +11

    Hade Skedung spelat istället för Dower igår hade VIK haft med sig poäng hem vågar jag lova. Sen är ju uppsidan med Dower hans potential. Han är bättre än Skedung i 5-4 och kan blixtra till offensivt. Han gör så gott han kan bakåt men det finns en anledning till att Frölunda låter honom utbildas i VIK.

 8. BAKSMÄLLA skriver:

  Baksmälla tyvärr efter Mora matchen. Första perioden godtjänd resten inte. Hemma vinst nödvändig nu mot Hästen. Tror inte VIK kan vinna två bortamatcher på raken.

 9. Misse skriver:

  Ser det som en välbehövlig baksmälla efter allt som har varit och inför det som komma skall. Förväntade mig faktiskt en förlust ikväll. Detta laget har spelat ”slutspel” i 2 -3 månader nu med allt som det innebär mentalt. Vore konstigt om det inte blev en reaktion matchen efter de säkrade slutspel. Eller tänker jag fel?
  Hur som helst. Har inte på ett gäng år känt att laget varit på gång när det väl nalkats slutspel. Känslan är annorlunda nu. Laget är på gång!

 10. Observant skriver:

  Många slitna kroppar och knoppar i ett redan skadedrabbat lag. Lägg sedan till 12 timmars resan ner som VLT skriver om så är det nog inte konstigt att bensin o motivation tog stopp idag. Bergman som klev av med och sjukdomar i laget. Vi får se om det finns kräm kvar i grabbarna på söndag. Synd att Speers brände grovt på kvitteringchans på Jardes smörpass , Hade nog varit minst 1 poäng om han satt den.

 11. Olle skriver:

  Hur många baklängesmål var Lorek inne på? Minst tre i alla fall. Märkliga snurriga missar?!