OP glädjande nog tillbaka & Mariestadsexperten inför toppmatchen: ”Lögdahl ska ge laget lite stabilitet då det har varit väldigt ojämnt”

Det var imponerande att se hur många bra lag det finns i Sverige då VIK var i Ettan. Som exempelvis Mariestad. Den bredden måste bevaras till varje pris! FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Oscar Pettersson och Jesper Cederberg är glädjande nog tillbaka i laget inför onsdagskvällens viktiga match mot Mariestad. Enligt VLT.se går ”OP” som 13:e forward.

Marcus Bergman är dock fortsatt på skadelistan. Det är också oklart när den så betydelsefulle forwarden är tillbaka. Ännu en orsak att finkamma spelarmarknaden. Även Petter Mattsson saknas.

Efter en trög start med bara två mål på de tio första matcherna gjorde Bergman 14 mål på de 17 senaste matcherna och laget är inte riktigt detsamma utan honom.

Marcus Bergman saknas fortfarande. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Återstår att se hur VIK studsar tillbaka efter 5-1-smällen i Östersund senast. Kanske visar den matchen och 4-0-förlusten i Piteå hur svårt det är att resa och spela matcher efter varandra, mer än något annat?

***

Mariestadsexperten Krister Holm, se Oxarna.se, ger nedanstående lägesrapport gällande sitt lag, som precis lite märkligt annonserat att man låter tränaren Karl Helmersson (Pers bror) gå efter säsongen:

– Läget hos oss är just nu uppåt, framför allt sedan vi fått in en ruggigt bra förstärkning i Douglas Lögdahl, hela hockeyettans poängkung förra säsongen. Han kommer att tillföra laget en dimension till i såväl i anfalls- som försvarsspel, för det är en center som inte bara producerar poäng utan dessutom är bra i försvarsspelet. Han hade en viktig roll i att ta ut motståndarnas bästa kedjor och mycket spel i boxplay i Hästen så han behärskar inte bara poänggörandets ädla konst.

– Hoppet är att han ska kunna ge laget lite stabilitet för laget har varit väldigt ojämnt. Lysande insatser (som Östersund 8-0) har blandats med någon sämre (Kalix 1-4), och bra anfallsspel har har tyngts av sämre försvarsinsatser, menar Krister.

VIK har vunnit båda matcherna mot Mariestad hittills. FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Överlag så ser det ändå klart bättre ut i allettan, trots förluster mot Borlänge och Piteå så var vi ändå det starkare laget större delen av de matcherna, det är egentligen bara Kalixmatchen som var en riktig plattmatch. Framför allt så har fjärdekedjan med Linus Engqvist, Erik Olsson och Johan Dahlbom visat framfötterna ordentligt, där finns det både fart och tyngd och de har fått målskyttet att lossna också.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

– Det som kan/måste bli bättre är försvarsspelet, det har varit enkla misstag som lett till baklängesmål och vi måste bli resolutare framför egna kassen. Matchen mot Västerås är en riktig vattendelare, vid seger tror jag att vi kommer att vara med och slåss om seriesegern hela vägen in, vid förlust så är det tredjeplats vi kan hoppas på som bäst.

Vad tror du om matchen?

– Jag tror på en riktigt sevärd match mellan ett anfallsglatt Mariestad och ett mer snålt spelande hemmalag. Det som kommer avgöra är om Dahlbom har sin dag och lyckas mura igen. Vinner Bois målvaktsmatchen så tror jag vi tar hem detta, delvis med tanke på att er form känns lite tveksam. Att ni förlorade mot Östersund med 5-1 överraskade stort på mig, jag hade satt 200 på seger för er. Så nu får ni igen!