Örebro, Leksand och Djurgården kommer troligtvis få en behaglig resa

Precis som undertecknad tror vasse skribenten Daniel Enestubbe på Smålandsposten att Örebro, Leksand och Djurgården borde få en relativt enkel resa till kvalserien. Dessa lag är nämligen på pappret en klass bättre än alla andra lag. Enestubbe har analyserat allsvenskan i dagsläget.

– Både Leksand och Örebro har allt som behövs: bra målvakter (särskilt Leksand), ett taggtrådsförsvar och ett batteri av offensiva varianter att vinna hockeymatcher på, skriver Enestubbe.

Det är bara att hålla med Enestubbe på de flesta punkter, förutom kanske att Leksand är så superbra offensivt. Jag är också aningen tveksam om Djurgården verkligen kommer få det så lätt som många tror, även om de sannolikt tar en topp-3 relativt komfortabelt. Men på hemmaplan kommer motståndare och domare få enorm press på sig i den Kungliga Hufvudstaden vilket kommer ge många sköna och relativt lätta poäng för mesta mästarna.

Sedan är det också bara att hålla med Enestubbe om att Oskarshamn sannolikt blir det lag som främst kan utmana topp-3-lagen, med tunga centrar och ett vasst tillskott i Scandella. Får man dessutom låna monstermålvakten Linus Fernström igen är saken biff för smålänningarna.

Malmö ser också bra ut på pappret och kan nog slåss med IKO om fjärdeplatsen.

Sedan är det ett race mellan överhypade Södertälje, VIK, Mora, Karlskoga, Troja, Tingsryd om topp-7.

Karlskrona ser ganska tunna ut på pappret, men har fanatiska fans och positiv nykomlingskänsla. Almtuna måste nog hitta tillbaka till sin riktiga ”grishockey” med 1-0-matcher i miGränbyhallen för att bli ett topplag igen.

Dessa två får slåss med Asplöven i botten. För inte hinner väl Asplöven få ihop ett superlag på bara en-två månader? Men osvuret är bästa gällande Haparandagänget.