Lundbohm verkligen på väg bort vilket öppnar för betydligt vassare centervärvning

I torsdagens VLT framkom att VIK-ledningen verkligen försöker hitta en ny klubb åt Dave Lundbohm, enligt klubbchef Anders Eklund. Amerikanen sjönk från 46 poäng året innan i Växjö till endast 18 poäng i VIK.

Lundbohm såg inte ut att vara i full form i VIK. Till amerikanens försvar ska sägas att 32-åringen bröt handleden inledningsvis. Sedan hamnade sympatiske Lundbohm i Mats Waltins iskalla frys i fjärdekedjan.

Men i en klubb i kanske en lite lugnare liga än allsvenskan skulle säkerligen Lundbohm kunna göra storsuccé med sitt elitseriemässiga skott med en skaplig center. Räkna med att VIK försöker övertyga en eventuell ny klubb om detta.

Skulle inte förvåna om Lundbohm, rätt använd, ganska lätt skulle kunna vinna skytteligan i exempelvis Norge, Danmark eller tyska andraligan. Ligor med några lag som troligtvis kan hosta fram skapliga pengar.

Enligt Anders Eklund förhandlar sportchef Niklas Johansson med någon klubb och det kan bli klart om bara några dagar.

För VIK:s del känns det smart att kunna frigöra en transatlantplats och pengar för en riktigt vass centervärvning. Lundbohm passar inte alls in i VIK:s spelsystem och yttrar har VIK gott om.

Med de fina meriter Lundbohm har borde det inte vara omöjligt att hitta en klubb. Om det blir verklighet kan VIK på ett helt annat sätt mer eller mindre välja och vraka bland alla de nordamerikaner som söker jobb i Europa, enligt vad Jason Walters sagt.

Centralen söker Lundbohm för en kommentar.

1 svar

  1. Frippe skriver:

    Nu finns det en VIK fans-app tillgänglig för alla som har iPhone/Android-mobiler!

    För mer info om Appen, checka Hockeybloggen!