Oro och mindre KHL ritar om hockeykartan och öppnar för bättre lirare i SHL och Allsvenskan?

Oron i världen och i Ryssland kan ge ringar på vattnet för Allsvenskan, SHL och såklart en klubb som VIK. Den ryska ekonomin lider hårt, bland annat av att Saudiarabien dumpar oljepriset vilket i sin tur ger oro även i KHL.

Centralen har talat med en insatt källa som rör sig i KHL-kretsar:

– KHL har redan stora problem, det kan vara en betydande minskning av antalet lag på gång. Vissa spelare kan då bli tillgängliga för svenska lag.

– Från vad jag har hört vill den nya ligachefen stötta upp några av de bättre och mer kända ryska lagen men samtidigt ta bort en del av de andra istället. Ett lag som Zagreb, till exempel, skulle då få lämna KHL.

– Naturligtvis kommer lönerna att gå ner också om rubeln och oljepriserna inte återhämtar sig ganska snart. Det kommer då att finnas en hel del intressanta nordamerikaner på marknaden under sommaren, kanske ännu tidigare, säger källan avslutningsvis.

***

Detta är intressant för fans i Sverige och Västerås då många fler stjärnspelare kommer titta på Sverige och i förlängningen Västerås, där NJ kanske kan räkna hem någon ”drömspelare” som tidigare var oberörbar…