Paananen om de fyra juniorer som lyfts upp i sommarträningen: ”Vi ska ge dem bra förutsättningar och vi har verkligen tagit tag i juniorsidan nu”

Eric Juhlin blir spännande att följa kommande säsong. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK behöver höja nivån på juniorverksamheten. Det har bland andra Thomas Paananen varit inne på tidigare här på bloggen. Det blev ju lite sönderhackat då man ramlade ner i Ettan och kring allt annat stök som var förut.

Bröderna Karl Falk och Simon Falk, Eric Juhlin och Albin Olofsson har kört med A-laget under försäsongen.

– Nu ska vi sätta oss och analysera dessa fyra och de nya spelarna som J20 plockat in, och såklart alla de övriga som valt att vara kvar, säger Thomas Paananen till bloggen.

Hur skulle du beskriva de fyra ovan nämnda juniorer som ni alltså valt att lyfta upp till sommarträningen?

– Jag tycker inte att jag ska bedöma dessa i detta skede, mer än att de kört väldigt bra i sommar. Man ska förtjäna att få vara med A-laget och träna. Vi ska ge dem bra förutsättningar och de behöver visa att de vill vara med.

– Jag och Lasse (Ivarsson) har redan haft möten med de som tränat med oss om vad som gäller och hur vi jobbar. Alla vi som jobbar med spelarna behöver jobba hårt för att de ska ta kliv i sin utveckling.

– Vi behöver få en helhetssyn på hela juniorverksamheten och vi känner verkligen att vi har tagit tag i frågan nu, menar Thomas.

***

En annan junior som det talats lite om är Marcus Kivelä Carlzon. Bytte några Twitterord med Jimmy Hamrin, som bland annat scoutar svenska talanger åt McKeens Hockey, om Kivelä Carlzon, Albin OIofsson och Eric Juhlin:

(”Han” syftar här på Albin Olofsson).

Låter onekligen som det, trots allt, redan nu finns en del talang att förädla i VIK J20. Är nog bra för framtiden att Zäta nöjde sig med 13 forwards i A-lagstruppen…

***

Linus Gustavsson fick vara med i A-laget, nu ny sats i Köping. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Linus Gustavsson, 19, som var en av de bästa i VIK J20 18/19 och gjorde några bra saker under ett kort inhopp i A-laget, blir intressant att följa i Köping. Skulle inte förvåna om det blir en massa poäng i Ettan för den smarte centern.

***

Kvalhjälten Jesper Cederberg valde alltså att flytta ”hem” till Stockholm och Huddinge, trots att Enköping ska ha varit riktigt intresserade. Huddinge ser ut att få ihop ett riktigt bra Ettanlag, dit även en annan kvalhjälte sökt sig i form av Niclas Lehmann.

Cederberg, fortfarande bara 22, kommer nu välförtjänt få alla chanser i bra omgivning att blomma ut främst offensivt, troligen med massor av istid.