NHL-draften: Albin Olofsson troligen enda VIK:are lite på tapeten & tillbakablick på alla 20 draftade VIK:are genom åren

Har möjligen självaste Nicklas Lidström varit med och tipsat VIK om Gustav Berglund? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under natten mot lördag påbörjas NHL-draften i Vancouver. De stora frågorna är var storstjärnorna Jack Hughes och Kaapo Kakko hamnar i av New Jersey eller New York Rangers.

För VIK:s del är kanske inte draften jättehet. Det enda namn som cirkulerar lite är Albin Olofsson. Den 17-årige forwarden gjorde A-lagsdebut borta mot Modo och imponerade då. I J20 blev det 5+8 för 13 poäng på 40 matcher då han spelade mot uppemot två år äldre spelare.

Bloggen skrev följande om Olofsson då efter den matchen för A-laget:

Framfusige och skickliga junioren Albin Olofsson debuterade och var ytterst nära att näta, men fixade istället en straff….. Olofsson gjorde många bra saker och var nära att näta då han fixade straffen åt Benker. Tyvärr bänkades Olofsson i tredje då VIK-ledningen satsade på de med bättre CV.

Kommande säsong får förhoppningsvis Olofsson fler chanser i A-laget. Med bara 13 forwards i A-laget kommer fler chanser bjudas nu för juniorer.

***

VIK-oraklet Bosse Wallin var vänlig nog att sammanställa denna lista med draftade VIK:are, som jag fick tidigare. Intressant läsning. Stort tack Bosse!

Kanske lite fult att räkna Holmberg då han skrivit på för Växjö då Toronto slog till, men känns onekligen som en VIK:are. Omvänt scenario med Ersson…

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Riktigt bra förslag Höftskott!

  • Höftskott skriver:

   Tack själv för att du gjorde något av förslaget! Mycket intressant läsning. Kommer ett litet bidrag ekonomiskt också när jag kommer hem från semestern.

 2. Höftskott skriver:

  Skulle vara kul med lite intervjuer med de juniorer som tränar med A-laget. Hur sommarträningen går. Målet med säsongen och skillnaden mellan A-lag kontra J20 etc. Bara ett förslag på en mindre intervjuare. Är väl 4st som är aktuella.