Paananen om Lunsjö (som faktiskt redan gjort fina SHL-poäng för Rögle): ”Vi ska tillsammans lösa koden för att han bli en poängspelare på denna nivå”

Thomas Paananen. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen fick ett utlåtande från Thomas Paananen gällande nyförvärvet Alexander Lunsjö:

– Lurig spelare som är duktig i 1-mot-1 situationer, menar Thomas. Bra skridskoåkare och bra spelsinne.

– Vi är väldigt glada att han valde oss. Vi förväntar oss stenhårt jobb, sedan ska vi jobba med hans styrkor. Han är i grunden en offensiv spelare med näsa för att göra poäng.

Går det att jämföra Lunsjö med någon annan spelare?

– Vill inte jämföra så, men han besitter mycket talang. Vi ska tillsammans lösa koden för att han bli en poängspelare på denna nivå, säger Thomas, som verkar ha fått en riktigt begåvad spelare, som verkligen lovordas överallt, i sina händer.

***

Tack vare Twitter får man ju kontakt med trevliga supportrar till andra lag. Och till och med Rögle har några sådana. Nedan vad en Röglesupporter skrev om Lunsjös 22 matcher i SHL (1+1) säsongen 2015-16:

Sällan har en spelare som gjort 16 poäng i Allsvenskan lovordats så. Men en anledning kan ju vara alla vackra mål Lunsjö gjort.

I sin tredje SHL-match, exempelvis, fintade Lunsjö distinkt in 3-0-målet bakom HV71:s Fredrik Pettersson Wentzel, klicka här (1.21 in i videon).

Lunsjö hann även med en vältajmad andraassist (klicka här, 2.10 in i videon) som dukade upp för ett vackert mål borta mot Djurgården i februari 2016. Så trots sin låga ålder har Lunsjö hunnit med en del.

***

Även andra mycket insatta bloggen varit i kontakt med hyllar faktiskt mestadels Lunsjö:

”Bra spelsinne och stark på skridskorna. Otroligt skicklig och den i Almtuna med störst SHL-potential inom 1-2 år. Behövde dock detta året för att förstå att det är tuffare högre upp och vad som krävs, väger kanske lätt ibland, då han inte är så stor. Kommer bli en publikfavorit”.