Värvningen av Hertzberg stärker och förbättrar utgångsläget än mer trots SHL-tappen: ”Grymt skott och gör sin omgivning bättre”

Detta TIFO från 2012 börjar verkligen göra skäl för budskapet.

 

Under tisdagen presenterades vassa Almtunaforwarden Viktor Hertzberg, trots konkurrens av enligt uppgifter både Mora och Timrå.

72 poäng (30+42) de senaste 86 allsvenska matcherna under de två säsongerna i Almtuna är riktigt starka siffror.

Hertzberg är något av en late-bloomer och 27-åringen inledde fjolårssäsongen i Hudiksvall (8+10 på 14 matcher) innan det blev succé i Almtuna med 10+23 och 33 poäng på bara 34 matcher. Det poängsnittet (0,97) var faktiskt tredje bäst i hela HA då 17/18.

Framgångarna fortsatte i Uppsala denna säsong, åtminstone på ett individuellt plan. Med sina 20+19 för 39 poäng på 52 matcher var det bara Tony Mårtensson, Sebastian Dyk, Nicolai Meyer och Lukas Zetterberg som gjorde fler mål. Inga dåliga namn/skyttar…

Med 148 skott på mål var också Hertzberg sjätte skottgladast i serien. Här finns längst ner i denna gamla artikel ett sammandrag på några av målen denna säsong i Almtuna.

Hertzberg ska vara en mycket skicklig spelare och en stor talang som de senaste åren även förstått att man måste träna hårt året runt för att lyckas på högsta nivå, enligt bra källor.

***

Mycket insatt källa utanför Västerås om Hertzberg:

”Bra skridskoåkare med en fin speluppfattning och grymt skott. Gör sin omgivning bättre. Kanonkille i omklädningsrummet och kommer bli omtyckt av grabbarna. Har haft ett rykte sen unga år att vara lite bekväm och tror att det är därför han inte fått chansen högre upp tidigare.”

***

Att VIK lyckas landa en 40-poängsforward i konkurrens med Mora och Timrå, som nyligen var i SHL, är ju det tydligaste kvittot hittills på hur VIK snabbt lyft klubbmärkets status i skyn.

Och faktum är att Paananen och Ivarsson kommer förfoga över ett betydligt mer beprövat gäng sensommaren 2019 än som var fallet sensommaren 2018.

Förutsättningarna ser bra ut. Samtidigt kommer också förväntningarna öka, men Paananens och Zätas lagbyggen visade ju att de kan prestera under press och när det gäller. Detta då laget direkt tog klivet tillbaka till Allsvenskan och trots allt vann 11 av de 12 sista matcherna säsongen som gick.

I nya VIK behöver vi nog inte vara oroliga att folk krackelerar under press. Spelare och ledare vill nog så mycket själva att de inte hinner oroa sig för omvärlden…