Silly: Poängstark rightare i Boden klar för Allsvenskan & hur viktigt är att ha högerfattade alternativ i truppen?

Den eviga frågan: Kommer Daniel Gunnarsson, Anton Svensson & Alex Lavoie kunna sätta upp Lukas Zetterbergs högerbössa? Bättre omgivning kan Z knappast få i HA. FOTO: Rune Åhlén

 

Boden kan mer än gruffa. Enligt säker källa är skicklige och SHL-meriterade forwarden Jesper Ylivainio klar för en icke namngiven allsvensk klubb.

Den högerfattade 22-åringe gjorde 54 poäng (25+29) på 46 matcher för Boden, som tog sig till kvalserien till Allsvenskan.

Ylivainio är en avig, teknisk och spelskicklig ytter. Ingen jätteraket på skridskorna men bra i PP och högerskyttar som gör 25 mål växer inte på träd.

***

Om det är någon brist hittills i VIK:s silly season är det just att man ännu inte hittat just någon vass högerskytt på forwardssidan, trots att man tappat Lukas Zetterberg.

Vissa kanske tycker denna blogg tjatar väl mycket om det här med klubbfattning, men när jag talade med Tony Mårtensson nyligen minns jag att playmakern sa ungefär så här:

– Jag tycker det är väldigt viktigt att ha några rightare i laget. Kanske framförallt i powerplay såklart, men även vid offensiva tekningar för att man kan ha fler varianter om man har både en leftare och rightare, menade Tony.

***

Och exempelvis Torontos coach Mike Babcock kräver av sin sportchef att det ska finnas möjlighet att sätta en rightare i varje femma…

3 svar

 1. VIKarn skriver:

  Säkert Kentä, lövens SC som är där å fiskar.
  Han har ju ett öga för talanger från norr

 2. Norrland skriver:

  Ylivainio är ett bra tillskott, den killen har skillsen för att bli en bra SHL spelare! Bra ”Grit” vilket gör att han ständigt är ett hot!
  Ser han mer som en avslutare, därför lite skillnad mot Piispanen som någon nämnde i en tidigare kommentar!

 3. Essess skriver:

  Arsi Pispanen måste ju vara ett bättre alternativ för VIK