Patric Wener grundlägger ny härlig rivalitet mellan Mora och Västerås

Tidigare har VIK:s tuffaste ärkerivaler under åren i allsvenskan varit Leksand, Örebro och BIK Karlskoga. Nu kan vi nog lägga till Mora IK till den listan (i alla fall denna säsong). Räkna med att Viktor Mårtensson, Andreas Lindh, Marcus Jonsson och Stefan Warg kommer tackla på allt som rör sig nästa match mot de röda dalmasarna.

Om man känner dessa killar rätt kommer det bli effekten av Moratränaren Patric Weners något märkliga anmälningar nu på Kenneth Bergquist, Viktor Mårtensson och Marcus Jonsson. Det kommer nog bli hett på isen och Wener gör en korrekt analys då han anser att hans lag behöver bli tuffare för att klara sig bra i allsvenskan.

Visst är det lätt att sitta och raljera över detta när det troligtvis fulaste överfallet den matchen var Jonas Westerlings tackling i ryggen en meter från sargen som kunde brutit nacken på Brady Leisenring. Men låt disciplinnämnden göra sitt jobb och detaljgranska allt.

Jag var själv på matchen. Inte en speciellt tuff match som man lade märke till. Dock blev det en olycklig smäll inledningsvis där store Kenneth Bergquist hakade i en Moraspelare i mittzon, ”Bacon” åkte ut på en inteference. Sedan en olycklig situation där Marcus Jonssons tackling fick olyckliga effekter då Mora inte hade stängt sin egen båsdörr. Viktor Mårtensson tackling såg bra ut spontant då han sin vana trogen fullföljde på en Moraback som precis släppt ifrån sig pucken.

***

Hockeyn är ju en gladiatorsport till en viss del. Kul att Moramatcherna kommer få extra hetta kommande säsong.