Fagervall och några spelare om Almtunamatchen och premiären: ”Sett vilset ut ibland”

Joakim Fagervall och Jens Hellgren har del att fundera på inför premiären mot Tingsryd på onsdag.

 

Centralen bytte några ord med Joakim Fagervall och några spelare efter Almtunamatchen där VIK spelade svagt och föll med 0-3.

Hur ser du på Almtunamatchen Joakim? Vilka svar/frågor gav de två avslutade två matcherna? Vad måste främst förbättras? Passningsspelet och kemin verkar bara bitvis kugga i kedjorna, håller du med?

– Almtunamatchen ser jag helt enkelt som ett dåligt genrep. Ett av svaren är att det är viktigt för oss att ha pigga ben i vårt spel vilket blir naturligt men vissa förändringar kommer det bli i serien och i träning. Passningsspel och kemi är hockey och kommer att bli vassare med 100 % fokus. Håller med om att det ibland sett vilset ut.

Vilken spelartyp skulle du främst vilja förstärka med som nu kanske saknar?

– En center och en back, svarar Joakim kort.

Hur ser upplägget ut inför premiären på onsdag? Blir det något speciellt för att toppa formen lite? Hur ser träningsdosen ut över säsongen, konstant eller?

– Vi repeterar våra ramar, samt nöter power play och box play spelet. På vissa grejer lättar vi nu men kommer att våga träna på bra ändå, säger Joakim avslutningsvis.

***

– Jag tyckte vi började första perioden helt ok. Men sen blev det nästan sämre ju längre matchen led, säger viktige förmodade förstemålvakten Lasse Johansson till Centralen.

Hur har det känts för dig personligen i målet?

– Tycker det har känts helt ok på matcherna utan nån riktig ”fullträff”.  Jag sparar det till seriematcherna istället, säger Lasse.

***

Unge Fredrik Winge lär få chansen i den allsvenska premiären.

– Matchen var inte så bra. Det saknades det där lilla extra. Almtuna är inget dåligt lag men när vi presterar på topp så ska vi slå dem.

– Det känns bra för egen del inför premiären och jag ser fram emot säsongen, säger unge backen Fredrik Winge inför Tingsrydsmatchen.

***

Viktor Mårtensson avslöjade att han utmanades av Filip Björk. Något som Björk kanske ångrade då han skrev att Mårtensson hade ”sjukt bra tryck i nävarna” på Twitter efter matchen.

– Det var en ganska avslagen match. Kan inte riktigt finna en förklaring. Riktigt lamt.

Vad hände i fighten?

– Det som hände när jag fick gå av var att Almtunaspelaren utmanade mig i en fight. Jag såg en chans att tända laget. Så då puttade jag till honom, sen var det igång.

– Domaren var väldigt snabb och avbröt och så fick jag 5+20 och han fick bara 2 minuter. Kändes ju lite snopet när det var han som utmanade mig. Men, domarna är ju bara människor de också så visst kan det bli lite fel ibland, säger Viktor till Centralen.

2 svar

  1. Mikael Norén skriver:

    Jag har tyvärr inte hunnit, men Backman och Weiskog leder väl målligan med fyra mål vardera. Zettergren har gjort en hel del poäng.

  2. berglund skriver:

    Någon som har en poängliga från försäsongen?