Piggt Timrå blev för mycket för något mätt och odisciplinerat Västerås

VIK lever högt på hoppet att Urbas ska vara en målskytt. Men slovenen har varit mållös i elva matcher nu och brände grovt två fina lägen i sista perioden. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK föll i sudden death borta mot Timrå på torsdagskvällen med 2-1. VIK föreföll trötta efter tisdagens match mot Vita Hästen. Timrå hade förutom hemmafördel även kunnat vila flera dagar inför match – det märktes.

Williams var dock pigg hela matchen och låg bakom turliga 0-1 i power play tidigt. VIK släppte dock till en kontring varpå Molinder satte 1-1.

Efter halva matchen vaknade dock VIK och Charlie Cook visade bra skottkraft och precision med en kanon i krysset i power play fram till 1-2 efter 32 minuter. VIK spelade nu bra.

I slutet av andra tappade dock förstakedjan fokus och åter när Douglas Alenbring var inne på ett avlastningsbyte ringde det bakom Fransson. Lihagen hade ingen vidare afton och missade markering på Sam Marklund som satte 2-2. Williams hade en i virket.

I sista perioden brände Urbas två heta chanser. I sudden gjorde VIK det bra men kom inte till skott. Istället studsade en puck in bakom Fransson i ett av åtta (!) box play.

Domaren var en klassisk hemmadomare som nästan åkte och letade power play åt ett visst håll.

Det får man ta som bortalag, men känslan som subjektiv och högst enögd supporter är att VIK sällan får dessa power play-orgier på hemmaplan. Av någon anledning. Tror vi måste sätta mycket mer press på domarna i ABB Arena. Det gör man uppenbarligen på andra håll.

Sammanfattning

På nytt fick VIK lira box play efter box play. Det håller inte i längden. Nu har VIK fått nio powerplay och 20 box play i år. Många gånger verkar spelarna övertända och domarna verkar surna ur på ett ihållande sätt.

Sedan kom VIK in i matchen på lite halv skridsko och kanske med låga glukogennivåer i musklerna, det såg segt ut. Dock gjorde Timrå det mycket bra och var energiska och desperata, som förväntat.

Kanske lite oroväckande var att se Urbas åter bränna två fina lägen grovt i sista perioden. Efter blott 15 mål på de senaste 100 matcherna i Österrike, Tyskland och SHL har det har nu blivit relativt magra tio mål på 42 matcher i VIK totalt.

VIK har investerat mycket i att Urbas, som gör allt annat så bra, ska vara en målskytt. Men det verkar inte som vi kan räkna med det. Kanske är det största behovet att plocka in en målskytt till andrakedjan trots allt?

2 svar

1. gns skriver:

Mot KHK alltså i kampen om SHL-plats och den utvisningen blev då ett match avgörande.

2. gns skriver:

Jaså, var det Bergman som även dömde den som för VIKs del var en avgörande faktor ifjol. Minns hur VIK hade spelövertaget, förde matchen och kontrade konstant under två sudden perioder och så hittar han en utvisning från ingenstans. Sicken jävla domare!