Poängkungen Wilmer Skoog (A-lagsdebut mot Forshaga?) om succén: ”Ska träna med A-laget idag”

Foto: Kevin Blomkvist: Hemsida: http://kevinblomkvist.wixsite.com/home Instagram: https://www.instagram.com/kb_thephotographer/

 

VIK:s J20 har gjort braksuccé och är faktiskt ett av landets bästa lag, före alla SHL-klubbar, som etta i SuperElit norra. En enorm prestation av en förening med ett A-lag i Ettan. En av nyckelspelarna är centern Wilmer Skoog som har bäst poängsnitt i laget med 9+11 efter 17 matcher.

– Jag ska faktiskt träna med A-laget idag (torsdag). Vet att de spelar borta mot Forshaga imorrn så vi får se om jag är med på laguppställningen efter träningen. Det skulle vara kul att vara med A-laget efter 2,5 år i juniorverksamheten här, säger Tyresösonen.

– Annars en riktigt skön vinst mot Mora senast, efter en ganska grisig match, säger Wilmer efter 5-1-segern som innebär säkrat kontrakt och avancemang till topp-10 för de bästa lagen i Sverige.

– Jag tycker vi gjorde en ganska stabil insats överlag mot Mora, vi slarvade kanske lite med pucken i anfallszon ibland men annars tycker jag vi gjorde det bra och vi hade även väldigt bra special teams.

– Säsongen så långt tror jag har överträffat de flestas förväntningar på oss, efter att många lämnade VIK efter förra säsongen. Men nu är en topp-10 plats säkrad efter jul och vi kommer gå in i den serien med stort självförtroende och fortsatt höga krav på varandra, vilket har varit en nyckel såhär långt.

– Jag tycker min säsong har varit ganska bra hittills, har verkligen hittat tillbaka med Hugo Ollila och Tobias Smids. Vi spelade tillsammans i stort sett hela säsongen 15/16 men sen tog Smids steget upp till J20 säsongen efter.

– I år tycker jag att jag har utvecklat min skridskoåkning och förmågan att täcka puck från motståndarna vilket gör mig farligare på isen. Annars tycker jag att mina styrkor ligger i min spelförståelse och teknik. Jag vill vara en tvåvägscenter och jag tycker att jag har hittat min roll i det väldigt bra, menar Wilmer.

Hur beskriver du ”Hellas” (Pär Hellenberg) som tränare och spelidén? Hur är Smids och Ollila som spelare?

– Hellas har verkligen lyckats få ihop oss som lag, vi började säsongen tungt med bara en vinst på försäsongen, men tålamod och vilja har lett till framgång! Han har flera olika sidor, han kan vara både skämtsam och allvarlig vilket jag tycker är bra. Spelidén har varit bra, alla har tagit till sig och följt den.

– Både Smids och Ollila är smarta spelare, vi hittar varandra eftersom vi är ganska lika. Ollila är lite mer av en sniper medan Smids spelar fram mer även fast han kan stänka dit några själv ibland, som du säkert såg på försäsongen med A-laget.

Vad är din bakgund och varför valde du VIK tidigare?

– Jag kommer från Tyresö i Stockholm och spelade i Hanviken till och med U14. Sen sökte jag mig vidare till mer elitinriktning då blev Djurgården mitt val. Under den här tiden var jag väldigt liten på grund av att jag var sen in i puberteten så jag var inte så stark eller snabb utan jag levde på min speluppfattning.

– Jag spelade i Djurgården i U15 & U16 och avslutade U16 året med ett SM guld. Jag var aldrig aktuell för Djurgårdens hockeygymnasium utan jag sökte mig vidare och var på diverse olika try-outs.

– Jag hade några alternativ att välja mellan, men i Västerås upplevde jag en glädje i omklädningsrummet och på isen, samt schyssta omklädningsrum och bra avstånd hem till Stockholm, så valet föll på VIK. Helt rätt val nu i efterhand då min utveckling har gått som den gått, menar Wilmer avslutningsvis.

1 svar

  1. Claes Skoog skriver:

    Spännande tider! Lycka till.