Poängliga efter fem av sju träningsmatcher, insatt i Västervik om högintressante Gropp som är ny i Björklöven & visst känns denna försäsong extremt lång?

Mathias From - vad händer? Nu talar en del för att den vindsnabbe dansken stannar i VIK. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Fem av sju träningsmatcher spelade. Dags för att kolla lite i poängligan. Detta är bloggens ”egna” baserat på vad som skett på isen då den officiella statistiken är skral.

Exempelvis missades då Skedungs, JJ14:s och Wikmans fina förarbeten två gånger i rad mot Södertälje, men dessa assister finns med här:

Med reservation för fel, upptäcks något är bloggen tacksam. From har fått en flygande start. Vore skönt om Frycklund kom med i protokollet mot Karlskoga eller Södertälje inför seriepremiären.

***

Björklöven har intressant nog plockat in forwarden Ryan Gropp, som tidigare var ett högt draftval av New York Rangers. Senast var kanadensaren i Västervik där en insatt berättar följande för bloggen:

– Gropp har ju skills på en helt annan nivå än HA. När han i Västervik ville så gjorde han nästan mål kändes det som, men han ”ville” bara typ var fjärde match. Enorm utväxling i åkningen.

– Vet inte exakt vad som hände då han bröt sitt kontrakt som först förlängdes, men vet att Västervik inte tyckte att han skötte sig utanför. Många parkeringsböter…

– Gällande det ojämna spelet tror jag det är mentalt. Gropp är inte beredd att jobba hårt varje kväll som du behöver i Sverige. Ganska lugn och tystlåten, snäll. Inte dåligt tränad, kanske lite tunn. Men inget som sticker ut i negativ bemärkelse. Som sagt enorm utväxling i åkning och en bomb till handledsskott.

– Hade nyss ett dödsfall i familjen, så han åkte ej till Norge av den anledningen trots att han hade ett kontrakt där.

***

Visst känns denna försäsong som den längsta någonsin? Men lyssna på senaste podden med en öppen Paananen så får Du nog en del hockeysug stillat.

Och denna längre film (på engelska) om New York Rangers väg till Stanley Cup 1994 är av högsta klass. Rangers supportrar har ju lidit på ungefär samma sätt som VIK:s dito. Ganska hög igenkänningsfaktor här och där.

Det var också denna fantastiska final mellan Rangers och Canucks som bidrog starkt till att göra mig till en hockeyälskare.

14 svar

 1. Pelle skriver:

  Tyvärr så funkar vaccinet bara mot den ursprungliga utdöda varianten av covid. Inte mot deltavarianten. Allt tyder på att det är så. Redan för 1-2 veckor sen så var minst 3 av de 7 inlagda i Västerås vaccinerade.
  Det är bara att titta på Israel som ligger några månader före oss. Finns data som visar att vaccinerade smittas minst lika ofta som ovaccinerade.
  Även FHM har ju sagt att vaccinerade både kan smitta och bli smittade. Det gör ju vaccinpass meningslösa. Kan vara det som gör att man tvekar om pass i Sverige.

  I Sverige har redan många äldreboenden fått tillbaka smittan. Är väl därför de ska få en tredje spruta, men jag tvivlar på att det hjälper.
  Att skylla på dom ovaccinerade orsakar bara onödig splittring mellan människor. Jag var skeptisk mot vaccinet, men hoppades att jag hade fel och vaccinerade mig. Nu känns det bara ganska dystert när smittan verkar öka igen. Med ett fungerande vaccin hade vi haft flockimmunitet nu.

  • Alkemisten skriver:

   Det finns ingen fullvaccinerad frisk person på IVA i Sverige, de fullvaccinerade som ligger på sjukhus i Sverige är multisjuka och har ett nedsatt immunförsvar. Modernas vaccin ger ett 76% skydd mot sjukdom dvs du blir inte ens det minsta sjuk.
   Vaccin och munskydd hjälper, strutsmentalitet hjälper bara om du håller huvudet konstant 30cm ned i en grusbädd

   • Nisse Hult skriver:

    76% skydd mot Delta

   • Pelle skriver:

    Jag har sett studier som visar att munskydd inte gör någon skillnad. Men du kanske har sett andra studier?
    FHM var länge emot munskydd men sen ändrade de sig av oklar anledning. Kanske grupptryck från omvärlden.

    • Nisse Hult skriver:

     Problemet med Sverige är att vi styrs av FHM som har en inte vetenskaplig grund till vissa av sina beslut utan de anser att normalsvensken inte kan hålla avstånd och använda munskydd samtidigt. Av Världens 196 länder anser alla länder utom Sverige, Nordkorea , Kirgizistan och ett land i Afrika att munskydd inte hjälper,
     varför tror du kirurgerna använder munskydd när dom opererar? För att du inte ska känna igenom efter operationen eller?

 2. Patienten skriver:

  Det kommer bli restriktioner igen, just är det är 2 på IVA och 11 på vårdavdelningar. Satt på akuten lördagskväll och natt, det är endast 1 läkare som jobbar med ick covid sjuka , normalt är det 2 men akuten är delad så personal styrkan blir därmed halverad. Allt det p g a de ovaccinerade egoister.
  Så en fråga , tror verkligen vi kommer få publik inom en överskådlig tid? Vi får nog vara glada om det blir 1000 Pers i ABB arena. SÖS i Stockholm kommer införa en permanent covid avdelning eftersom vi inte kommer bli av med det här viruset inom en livstid.

 3. Jan Malmberg skriver:

  Det får vara nog nu med restriktioner angående Covid och publik på läktaren. Hockey sverige vill ha covidpass som i USA, fulla läktare inatt på US Open i tennis.Alla med vaccin pass fick komma in. Nu kräver ledarskapet inom hockeyn samma sak i Sverige. Anders Larsson, Anders Källström, Agne Bengtsson, Niklas Fröberg( Ordförande Hockeyallsvenskan) Ronnie Glysing alla ordförande inom Hockey sverige. Att kväva eller ta stryptag på hockey Sverige är inte okej enligt dom, det är inte hållbart i längden. Instämmer kolla Danmark inga restriktioner. Pratade just med en från Hälsvårds myndigheten på telefon.Han sa att Danmark har mer covid än Sverige. Detta är inte OKEJ!!!

  • Pelle skriver:

   Pass är också en restriktion. Släpp in alla nu.
   Nu är det betydligt färre som är svårt sjuka än en vanlig influensasäsong. Ska vi vänta på att det blir noll så blir det ingen publik någonsin mer.

   En politiker ville ha pass för att dom oroliga skulle våga gå. Vad är vaccinerade oroliga för?

   • Peter T skriver:

    Om det är pass som behövs för att släppa in folk i hallarna igen så är jag på.
    Allt för att få så mycket folk på läktarna igen.

 4. Kalle aNKa skriver:

  Ja både HV71 och Björklöven kan floppa. Alla lag är intressanta på förhand. Speciellt när man kommer från SHL. Men vi som sätt hockeyallsvenskan i 20 år vet att det är sjukt ovanligt att man kommer tillbaka till SHL direkt. 🤪

  Västerås, Karlskoga, Björklöven och antagligen något till lag kommer att vara med och kriga i toppen av tabellen med HV71. Men personligen tror jag inte HV71 vinner hockeyallsvenskan. Men svaret får vi till våren. 😊

  Vilket lag som tar en SHL plats kan man bara gissa. Det kommer att bli små marginaler som avgör igen. Dags formen, skador, dåliga domare med mer.

 5. Peter T skriver:

  Skulle vara intressant att höra, om du kunde ta ett snack med de nya spelarna i laget i ett podformat.
  Importerna alltså, höra lite hur de ser på saker å ting, vad de tycker om stan, hur de ser på spelstilen i HA, personliga målsättningar säsongen som stundar osv.
  Bjud in dem på en “fika” (lämpligen nånstans på rockis kanske) och snacka lite i all anspråkslöshet.
  Inte bara importerna föresten, JG, Gunnarsson och Svensson, skulle det också vara intressant att höra.

 6. Peter skriver:

  Micke, det hade varit intressant veta lite mer om hur Zäta tänker kring antalet spelare. Då ViK är ett av fyra lag i Hockeyallsvenska som bara har 22 spelare. Det känns väldigt tunt och väldigt sårbart och måste vara ohållbart att det ska hålla i 52 matcher.

 7. Kalle aNKa skriver:

  Mycket intressant läsning om Ryan Gropp. 😊

  För mig som håller på Björklöven. Bra jobbat.

  Jag tycker Björklöven har ett stabilare målvakts par och en tydligare hierarki bland forwards. Vad det gäller backarna har man två bra back par.

  Adam Plant & Daniel Rahimi
  Veeti Vainio & Mattias Nörstebö

  Sen ger man Wallson & co en ny chans efter ännu ett corona fjasko. Nu har han koll på löven och hockeyallsvenskan.

  Kan bli tredje gången gilt. 😊

  • Peter T skriver:

   Löven har kanske lite otur i år igen, med HV som en av motståndarna.
   Inget är klart på förhand såklart, oavsett så ser man fram mot säsongen nått otroligt iaf.
   Lycka till, bara ni inte vinner mot oss 🙂