Poängligan under försäsongen & kamperna om sista platserna inför Hammarby hemma

 

Under onsdagen väntar Hammarby i ABB Arena som genrep och den tionde och sista träningsmatchen. Hammarby är inte alls ett oävet Ettanlag och var exempelvis långt före Arlanda förra säsongen. Vi vet också att Bajen alltid spelar med extremt mycket hjärta.

Nedan poängligan i träningsmatcherna så långt. Totalt har VIK gjort 32 mål och släppt in 20, varav ett var i tom kasse mot Vita Hästen. Stort tack till VIK-oraklet Bosse Wallin på VIK.se som hjälpt till med nuffrorna. Dock är den officiella statistiken fel ibland, exempelvis fick Holmberg Nilssons 5-1-mål mot Boga. Lite sådana saker har jag försökt justera.

Vi kan se att “Enköpingsskedjan” efter en mycket lovande start har tappat i produktion efter Petter Mattssons skada. Oscar Pettersson har ju också utvecklas mer till en tvåvägscenter som jobbar åt båda håll numera.

– Jag har tänkt mycket på försvarsspelet, vilket jag vill förbättra, säger Oscar Pettersson. Jag har bara varit inne på två mål bakåt i 5-mot-5, så det är jag nöjd med, tycker inte det varit mina mål heller. Ja, det var synd att Mattsson skadade sig, det kändes bra med honom i början.

***

Fredrik Hetta och Mattsson tränade inte med laget idag heller. Lite orosmoment där med smällar mot huvudet. Hoppas verkligen Roger Olsson i Kristianstad får en lång avstängning. Ska det bli riktigt avskräckande att vara en “head-hunter” kanske typ 25 matcher behövs. Detta så att spelare verkligen börjar respektera varandra.

***

Kedjorna känns ganska givna på sikt, där alla faktiskt har fin offensiv potential. Återstår att se om det finns tillräckligt med tuffhet och karaktär över tid.

Bergman – Lehmann – Holmberg

Hetta – Skiöld – Johansson

Mattsson – Pettersson – Weiskog

Mattisson – Andersson – Lidström/Wallin/Smids

Kampen står ju mellan lirarna i fjärdekedjan, då Wallin och Smids visat bra takter på försäsongen. Lidström har stigande kurva och verkar ha förmågan att hitta fri yta för att skjuta. Mattisson har offensiv spets och bör därmed vara ganska säker på en topp 12-plats.

På backsidan står nog kampen mellan Douglas Alenbring och Joel Werner om den sista platsen och sjunde backplatsen som ger istid. Sju backar får ju istid, om man nu inte Z/Paananen gör en Johan Tornberg och rullar på fyra hela femmor?

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"905172800381562881";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/905172800381562881";s:5:"pDate";s:19:"2017-09-05 20:56:27";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Allsvenskans tacklingskung Ludvig Jardeskog klar för två år: "Riktigt stark i egen zon och duellspelet" & "JG" gjor… https://t.co/KQV4IwuSux

SvaraRetweetFavorit
Sami Tolonen - AvatarsTolonenSami Tolonen

@joooeel82 @VIKFanCentral Ja, jag vågar inte heller räkna hem JG än. 😅🙈

SvaraRetweetFavorit
Joooeel - Avatarjoooeel82Joooeel

@VIKFanCentral Och PH går rakt på mål. Älskar det! Med JG i gulsvart kommer han skapa en lugn hos spelarna. Fyfan v… https://t.co/YpkechostB

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Johan Gustafsson ser bra ut trots rost och SM-final. Vi får en skaplig målvakt kommande säsong, lär lyfta resten 5-… https://t.co/efzfndcKsM

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto