Riktigt tung backvärvning från Leksand i form av Tre Kronor-meriterade Daniel Gunnarsson visar att VIK menar allvar i SHL-satsningen

Daniel Gunnarsson är den bästa värvningen på år och dar för VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Undertecknad (och säkert många fler VIK-fans) satte eftermiddagskaffet i halsen då det stod klart att VIK lyckats landa toppbacken Daniel Gunnarsson, som gjorde flest mål (7) av alla backar i topplaget Leksand i SHL säsongen som gick.

Gunnarssons meritlista är imponerande: 10 A-landskamper med fina 2+2, 443 SHL-matcher (35+74), 32 matcher i SM-slutspel, SM-silver och bästa målskytt bland backar i HA 18/19. Bland annat.

I denna värvning får VIK precis allt man kan önska sig. En högerfattad back med en bomb till skott med massor av rutin från hög nivå, utan att vara lastgammal (nyligen 29 år fyllda).

Dessutom anknytning till länet då Gunnarsson är från Köping (som även Johan Gustafsson och ett antal stjärnor…)

När VIK nu lagt sig på denna nya mycket högre nivå av värvningar (Anton Svensson kan på ett sätt också räknas hit) blir det en massa positiva följdeffekter.

Gunnarssons eget spel kommer såklart bidra massor, men när man på NHL-språk får in kanske snudd på en så kallad ”franchise player” kommer även omgivningen lyftas av Gunnarsson.

Tänk exempelvis hur Gunnarsson kommer höja spelare som Jimmie Jansson och Alexander Lunsjö (om de blir kvar) jämfört med den relativt grå omgivning dessa två artister haft i VIK 2019-2021.

Dessutom ger denna värvning en 100%-ig legitimitet i SHL-satsningen som gör det lättare att behålla eller värva nästa ”stjärna” nu.

Så här roligt var det längesedan det var för alla oss VIK:are! Bara att njuta ikapp med vårsolen nu!

Gå med i VIK och bli medlem nu så Gulsvart kan fortsätta med full kraft mot SHL. Klicka här!

9 Responses

 1. Patrick skriver:

  Musse, har du glömt att Lukas och Jimmy var dem två bästa poäng görarna och att Jansson var bästa poäng back och bästa målgörarn 2 år på raken, men känns som dem här 2 spelarna ska det gnällas på. Vi får vara glada om Jansson blir kvar, till 99% så kommer han att gå till SHL. Och det vore jävligt tråkigt.

  • Bozo skriver:

   Jansson var grym i slutet. Med facit i hand är det svårt att utvärdera förra säsongerna på många spelare med så många kålsupare i laget. Förstår att vissa spelare tappade grundspelet när vissa medspelare många stunder inte var närvarande.

 2. Musse skriver:

  Fortsätter det att ramla in fler värvningar i den här klassen kommer spelare som Jimmie och Lukas att få problem att ha en given roll i pp. Kommer troligtvis att rasa i hierarkin om de inte lyfter sig ordentligt i det övriga spelet. Lutar åt en tredjefemma för dem. Mellan raderna kan man läsa att Zäta redan har klart med ett flertal intressanta spelare.

 3. Robert Jonsson skriver:

  Mycket bra värvning. Gunnarsson håller god SHL klass och är stor och stark. Bra spelsinne, god fart med tanke på storleken samt ett riktigt bra slagskott. Senaste säsongen blev det inte så mycket spel i pp för honom men här är han ett rejält hot med sitt hårda slagskott och fina spelsinne.

 4. Anton skriver:

  Gunnar var medioker säsongen som gick. Kommer behöva jobba på snabba fötter på försäsongen för att inte bli rundmärke.

 5. Peter T skriver:

  De va som fan, de hade jag missat totalt, bra jobbat Z:a

 6. Bozo skriver:

  Jag väntar med kraft på när kombon säsongskort+medlemskap släpps.