Rösta om coach 14/15 & Fornataro stannar och källa sågar rykten om Challe Berglund från Djurgården

Man ska inte underskatta revanschsugna lirare som sakta med säkert får ett större VIK-hjärta. Vi får hoppas på en skadefri Matt Fornataro nästa år. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt dagens VLT.se blir Matt Fornataro kvar i VIK. Vissa höjer nog ögonbrynen för det. Matt var inte lika bra denna gång som under sin 54-poängssäsong på 58 matcher ifjol (inklusive kvalserien).

Men skador har nog förhoppningsvis varit en stor del i förklaringen. VIK kommer nog få en revanschsugen Matt Fornataro nästa år.

Räknar man in de två assist Fornataro rånades på hemma mot Rögle har faktiskt kanadensaren ändå sex poäng (2+4) på nio matcher.

I tekningscirklarna har också Matt lyft sig och ligger på fina 52,5 % vunna tekningar i kvalet. Det tillsammans med McGraths 53,5 % vunna har verkligen varit ett lyft mot tidigare kvalspel.

Men det som 28-åringen verkligen måste jobba med är det smånätta spelet igen zon. Lite för många försök med små marginaler. Sedan har Matt också en färmåga att dra på sig slashings och hookings med klubban. Måste poleras bort.

Till sist är det bra för kontinuiteten att Matt blir kvar. VIK-hjärtat hos Matt växer förhoppningsvis och därmed också prestationerna.

***

Dessutom har Fornataro visat skaplig kemi med Jeremy Williams. Matt verkar passa Jeremy bättre än pucktransportören McGrath. Fornataro släpper gärna pucken till Williams som liksom Evan gillar att åka med pucken.

***

Sedan gällande Aftonbladets rykte om Challe Berglund.

En god källa säger att ”hur kan ens folk vara så dumma att tro på Challe Berglund som tränare”. Tror nog därmed vi kan skriva av Challe Berglund.

Rösta till höger vem du vill se i båset i höst! Eller lämna andra namnförslag nedan!

***

Enligt VLT.se lovar också Niklas Johansson att Mikael Frycklund och Mathias Bromé ska få rejäla chanser nästa säsong. Fint.

Om man ska vara ärlig fick även Frycklund, Kevin Weiskog, Markus Kinisjärvi och även Hampus Larsson hyfsat med chanser i år.

Kanske tog dessa inte chanserna fullt ut även om man gärna sett att Hampus hade fått några nya chanser på slutet. Och självklart borde Bromé varit ordinarie ända från debuten i Karlskoga…

9 svar

 1. Marko skriver:

  En transatlantisk tränare alla dagar i veckan! Någon som inte är rädd för agera när man kör fast match efter match efter match.. Trött på mjäkiga tränare som stryker medhårs hela tiden. Perfekt exempel är Kenneth Bergqvist. I min värld där jag var hockeytränare så hade han inte spelat många minuter. Tog bara den goda Fagervall 48 omgångar att se att karln gjort sitt på den här nivån!

  Så en transatlant och Nicklas Lidström som assisterande och med ansvar för backarna i laget

  Ring Randy Edmonds 😉

 2. Jeppe skriver:

  Jag skulle vilja att Helkenberg får hjälp av spelare som var med när Västerås gick upp senast!

  Typ; lidas, julle, classe Lindblom, Rolle, jag skulle älska att se Micke Petterson i båset, men det kanske är naivt. Varför inte michat eller fokin?

  En liten trojka av gamla vikare….

  Hur tror ni en transatlantisk tränare skulle göra sig?

  Oavsett vilket så önskar jag att man kontaktar typ julle och lidas med flera och låter dom var med i omklädningsrummet och på isen under träningarna för att sprida en gulsvart glöd hos spelarna!!

  Lindh är väll ett tränar ämne eller???….

 3. Tomas Forsman skriver:

  Christer Olsson borde vara med på listan. Förra Leksandstränaren som gjorde ett kanon jobb för Leksand och är en tränare som inte tvekar att göra förändringar i laget, om det behövs.

 4. Micke skriver:

  Pelle Mårts. Utan tvekan. Jag tycker att han gjort ett bra jobb i landslaget. Men det räcker nu. Dags att komma hem till viktigare sysslor. Det behövs en VIK-are nu.

 5. Göteborgaren skriver:

  Nej, ingen Patrik Klüft. Han har hamnat i konflikt i alla klubbar han varit och blivit ivägskickad.
  Förra året ledde han Vita Hästen och fick kicken när de var i serieledning …

 6. Lillgurkan skriver:

  Men Micke, om man jämför med SHL-lånen.. fick då våra ungar killar samma chans? Rasmus Bengtsson hade solklart varit i divison 1 om man hade varit lika snabb att döma honom som man är att döma egna produkter. Nu fick han ju Bengtsson tid att spela upp sig.

 7. Jerker Ambjörn skriver:

  Någon var inne på Patrik Klüft Piteå, tränare på uppgång, vinnarskalle dock oprövad på HA-nivå. Spännande! Våga testa nytt, Sam Hallam gjorde det bra i BIK innan Växjö. Intressant iaf

 8. Mikael Norén skriver:

  Tack Christer! Självklart glömde jag Jonas R på listan 🙁 Borde varit med. Vilka egenskaper tror du han har som är bra för VIK?

 9. Christer Mälberg skriver:

  Om nu Fagervall ska till Luleå så tar jag gärna Jonas Rönnqvist som tränare i VIK!