Rouleau i kanadensisk press: ”Jag börjar bli äldre och min fru är från stället jag ska jobba”

Alex Rouleau ska alltså bli motsvarande sportchef i Val-d’Or Foreurs i den kanadensiska juniorligan QMJHL. I detta lag spelade Rouleau som ung. Undrar om han kommer göra affärer med sin nya sportchefskollega Niklas Johansson?

I en intervju med abitibiexpress.ca berättar Rouleau mer:

– Det kommer en punkt i våra liv när vi har beslut att fatta och jag hade nått dit. Jag börjar bli äldre i idrottens värld, så jag var redo för en ny utmaning och det är detta som gör mig så motiverad i detta projekt, säger Rouleau efter att han tillkännagett sin nominering den 9 augusti i Centre Air Creebec.

Rouleau säger också att hans fru är från staden Val-dór.

I artikeln nämns också att Rouleau bara var dagar ifrån att resa till Sverige innan detta dök upp. Tydligen är det så att laget fått nya ägare som ska satsa. Ingenstans nämns att Rouleau skulle ha problem med familjen eller andra problem.

Slutligen säger Rouleau att han ser fram emot att bli en del i Val-d’Or Foreurs histora. Tydligen har han skrivit på för två år plus ett optionsår med den nya klubben. (Med reservation för att min översättning inte är helt korrekt).

***

Pratade även med Laurent Lebrot som är en fransk hockeykännare.

– Han var i Val-Dór där hans fru växte upp och fick chansen att stanna. Han har dessutom haft en massa småskador i åratal, som kanske spelat in, säger Laurent.

4 svar

 1. Dc skriver:

  Glidarn…. Är du 14 år eller? Töntig kommentar… 🙂

  Alltid gulsvart!!

 2. Glidarn skriver:

  Lol. Känns gött att den värvningen sprack för er gurkor:).. Inte för att jag vet om han är bra lr inte. Ps. Ni skulle förmodligen ta emot Conny med öppna armar ds. Inte för att jag tror att han vill spela i ett bottenlag men.

 3. Marko skriver:

  Helt ärligt så hoppas jag att han ”nya” kontrakt inte är genomförbart… Sen får han sluta spela hur mycket han vill!! Han är lika välkommen till VIK som Conny Strömberg – dvs… INTE ALLS!!

 4. Marko skriver:

  Fy fan rent ut sagt vad jag tycker hela den här historian suger! Lömskt, fult och alldeles förbannat respektlöst! Hoppas det kommer svida rejält i Monsieur Rouleaues plånbok!!

  Men, men… Vi får hoppas på att Lidas saknar hockeyn JÄTTEMYCKET och gör en insats i VIK-tröjan;-)