Så kostar en back som Ben Youds och vad för backtyp behöver egentligen VIK främst?

Enligt MrMadhawk.se är alltså intressante backen Ben Youds på marknaden. VIK är ju i desperat behov att spetsa till backsidan lite med en sådan lirare. Men 26-åringen är troligen för dyr för Allsvenskan. Enligt bra källa vill han ha minst 100 000 Euro skattefritt för en säsong.

Så här säger en källa till Centralen:

”Ja, han är på marknaden, men han är en SHL-spelare. Sett honom flera gånger förra säsongen, skulle passa bra i SHL. Mobil, smart, får ut pucken ur trånga hörn i egen zon, kan åka skridskor med pucken och slår bra förstapass. Bra PP-kille, flyttar pucken bra och får pucken på mål. Saknar dock storlek och styrka, men det kommer inte att vara ett problem i Sverige. Skulle rekommendera honom till alla lag.”

***

Med andra ord får nog NJ leta vidare efter billigare backar. Men vad är det för back VIK främst skulle behöva?

Nick Angell är främst en offensiv back. Johan Jonsson, Marcus Söderkvist och Simon Fredriksson är tveklöst defensivspecialister. Jonas Emmerdahl får nog också främst karakteriseras som en defensiv back just nu i första hand, även om det bör finnas potential för lite mer offensiv.

Hampus Larsson kändes också lite mer som den positionssäkra defensiva typen just nu, men kanske kan ta för sig mer offensivt. Mathias Linnarud är tveklöst en offensiv back.

Så med andra ord är det väl i princip någon ”lightversion” av Ben Youds som VIK behöver?

2 svar

  1. Marcus skriver:

    Pelle; Tyvärr så ju Mikkelson en dröm back, en dröm, han kmr aldrig kma till VIK om han inte får en ordentligt fet lön, då känns Ben närmare, men som sagt passar han ens i HA? en tuff liga som inte ska underskattas

  2. Pelle skriver:

    Jag vet att stats inte är allt, men jag undrar om SHL-lagen vågar värva en så pass liten back (178, 80) när han inte gjort mer än 7 mål på 2 1/2 AHL-säsong. Väldigt liten produktion för en back som förväntas vara producerande. Sen har han inte gjort en enda NHL-match. Kan jämföras med tex Brendan Mikkelson som har 131 NHL-matcher.