Scouten om Malmös tunga värvning: ”Stuarts snabba fötter höll honom länge i NHL”

Malmö har lastat upp med en tung värvning i from av Colin Stuart, med meriter från NHL.

Malmö ser starka ut, men Stuart kommer kanske inte ersätta Kenndal McArdles fysiska spel, enligt den tungt meriterade scout Centralen snackat med. Däremot verkar Stuart ha mycket annat att erbjuda:

– Känner till honom bra. Colin kan lätt växla mellan C och W. Mycket snabba fötter och de höll honom i NHL för ganska lång tid.

– Stuart kan spela med riktigt bra spelare och komplementera dem. Men Stuart är inte nödvändigtvis en kille som bär sitt lag på sina axlar. Var kapten i AHL, men är mer av en lugn och tystlåten ledare.

– Okey händer och bra tvåvägsspel. Kommer inte vara spektakulär, men kan hjälpa ett lag på många sätt. Inte mycket fysiskt spel dock. Han hade goda referenser som tog honom till Iserlohn i DEL till 12/13, men tränaren där verkade inte gilla honom så hans spel blev bara halvbra där.

– Colin har en gedigen hockeybakgrund, hans far har arbetat som läkare för USA Hockey och en brorsa är fortfarande i NHL, säger denna scout.

Går Stuart att jämföra med till exempel Joey Tenute, Malmös fixstjärna?

– Inte alls. Tenute är en bättre passningsspelare men gällande fart är Stuart så mycket snabbare än Tenute. Helt olika spelartyper…

***

Malmö blir laget att slå i vinter. Det är en sak som är säker. Vad kan NJ kontra med i september?