Sen juniorsuccé förstärker positiv känsla efter segern mot Björklöven

Christopher Mastomäki hyllas av Fagervall för sin vinnarskalle. En mycket spännande framtid väntar, både på kort och lång sikt. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det var ganska magert i höstas för de unga ”hemvävda” lirarna. Många skickades iväg på lån och den ende som riktigt lyckades var 18-årige Hampus Larsson.

Sedan dess har dock Mathias Bromé (född -94) och nu senast givetvis Christopher Mastomäki (1996) klivit fram. Hastigt och lustigt har det blivit betydlig vassare konkurrens om platserna.

Det som är extra kul att dessa båda killar, förutom begåvning, har ett fantastiskt driv som tvingar lagets veteraner att hänga på lite grann.

Väldigt skönt också att talangfabriken VIK fortsätter att leverera efter ett litet kortare hack i skivan. Blir det snart ett treårskontrakt även för Mastomäki?

***

Kanske innebär detta att sportchef Niklas Johansson får revidera sina planer på att bredda laget med lirare utifrån?

***

Det nya lite aggressivare anfallsspelet som testades mot Löven är troligen ett måste att få till för att SHL-drömmen ska vara realistisk. Med så bra avslutare VIK har vore det synd att inte utnyttja det lite bättre.

En nyckel i vår blir att få fram Romano och några av de andra fina skyttarna i flera avslutslägen. Fagervalls nya mer offensiva gameplan borde hjälpa. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Undertecknad var på plats i Cloetta Center igår av jobbrelaterade orsaker och såg Frölunda vinna med 5-3 mot Linköping. Det var inte så enorm skillnad mot Allsvenskan faktiskt, i alla fall upplevdes det inte så.

Ett allt mer vässat VIK bör abslout inte vara chanslöst mot AIK och ett Örebro som ser nästan exakt lika ut som ifjol, dock plus denna Anttila och någon till.

***

Hockeytempen stiger i Västerås och på Twitter skrev Mastomäki: ”Oförglömlig kväll, vilka fantastiska fans!”…